Türkiye ve Rusya, Türkiye’de gaz dağıtım merkezi kurulması konusunda yakın gelecekte anlaşabilir

Türkiye ve Rusya, Türkiye’de gaz dağıtım merkezi kurulması konusunda yakın gelecekte anlaşabilir

ABONE OL
18:00 - 25/11/2023 18:00
Türkiye ve Rusya, Türkiye’de gaz dağıtım merkezi kurulması konusunda yakın gelecekte anlaşabilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Novak, Rusya ve Türkiye’nin yakında gelecekte Türkiye’de bir gaz dağıtım merkezinin kurulması konusunda anlaşabileceğini açıkladı.

Novak yaptığı açıklamada, Rusya’nın devlet gaz şirketi Gazprom’la Türkiye’de BOTAŞ’ın konuya ilişkin yol haritası üzerinde görüşmeler yaptıklarını söyledi. Rusya’da Rossiya 24 kanalına demeç veren Rusya Başbakan Yardımcısı “Bu projenin pratikte uygulanmasına ilişkin bir anlaşmaya yakın gelecekte varılacağından eminim” ifadelerini kullandı.

Ankara, uzun süredir enerji sıkıntısı çeken Avrupa ülkeleri için bir dağıtım merkezi işlevi görme arzusunu dile getirmişti. Türkiye, Rusya’nın Avrupa’ya yaptığı gaz sevkiyatındaki satışlardaki kaybı telafi etmek üzere kendi topraklarında bir gaz dağıtım merkezi kurulmasını önermişti.

Konuyla ilgili bilgi sahibi iki ayrı kaynağın Reuters haber ajansına, söz konusu projeye ilişkin görüşmelerin Türkiye’de yaşanan depremler ve ardından yapılan genel seçimler nedeniyle sekteye uğradığı ayrıca merkezden hangi ülkenin sorumlu olacağı konusunda da bir anlaşmazlık olduğunu söyledikleri belirtildi.

VOA tarafından geçilen “Türkiye ve Rusya, Türkiye’de gaz dağıtım merkezi kurulması konusunda yakın gelecekte anlaşabilir” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Türkiye ve Rusya, Türkiye’de gaz dağıtım merkezi kurulması konusunda yakın gelecekte anlaşabilir” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Türkiye ve Rusya, Türkiye’de gaz dağıtım merkezi kurulması konusunda yakın gelecekte anlaşabilir” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.