28. Nürnberg Türk-Alman Film Festival Gazetesi Hazır

28. Nürnberg Türk-Alman Film Festival Gazetesi Hazır

ABONE OL
21:17 - 16/02/2024 21:17
28. Nürnberg Türk-Alman Film Festival Gazetesi Hazır
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

28. Nürnberg Türk-Alman Film festivali programı tüm ayrıntılarıyla internet ve festival gazetesinde. Hale Soygazi ve Kenan İmirzalıoğlu ile 10 ve 13 Mart tarihlerinde söyleşiler yapılacak.

8 Mart 2024 tarihinde Nürnberg Tafelhalle’de başlayacak 28 ‚inci Festivalin 2024 yılında da çok farklı konuları içeren bilgilendirici ve eğlendirici bir programla karşınızda! Dünyada süregelen „adil “savaşlar, Doğu Almanya tarihiyle hesaplaşma, Anadolu’daki Kürt-Alevi kültürü, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu, futbolun damga vurduğu insan kaderleri, kimlik ve aidiyetler için verilen mücadele gibi ister Almanya’da ister Türkiye’de olsun hepimizi derinden etkileyen ve merak uyandıran tarihsel ve güncel konular filmler ve etkinliklerle ele alınıyor.

37 Film gösterilecek

Toplam 37 filmin gösterileceği festivalde, Uzun Film Yarışması’nda 8, Kısa Film Yarışması’nda 12, Sinema Dünyaları bölümünde ise 15 film yer alıyor. Filmlerin yanı sıra düzenlenen 4 festival söyleşisi, 25 film sohbeti ve 4 müzik akşamı ile festival herkesi Türkiye ve Almanya arasındaki en büyük sinema buluşmasına davet ediyor.

Festival programının tüm ayrıntılarına fftd.net internet sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Dağıtıma çıkmış olan iki dilli festival gazetesi de her yıl olduğu gibi Nürnberg ve çevresinde bilinen noktalardan temin edilebilir.

Festival söyleşileri yapılacak

Program çerçevesinde, 10 Mart 2024 tarihinde saat 14.30’da Hale Soygazi ile bir söyleşi yapılacak. Programın sunuculuğunu Film eleştirmeni Alin Taşcıyan yaparken, „ Bir Yudum Sevgi „ filminin ardından Hale Soygazi’nin oyunculuğu ve filmleri üzerine sohbet edilecek.

Kenan İmirzalığolu ile 13 Mart tarihinde söyleşide sevenleri ile buluşacak

13 Mart tarihinde ise, Saat 22.30’da bu yılki, uzun film yarışmasının jüri üyesi Kenan İmirzalıoğlu ile Türk dizilerinin küresel başarısının nedenleri konuşulacak. İnanılmaz gibi, ama gerçek, TV dizisi söz konusu olduğunda Türkiye Dünya’da ABD’den sonra en fazla ihracat yapan ikinci ülke. Bu meyanda İmirzalıoğlu’nun sadece Türkiye’de bir süperstar olmadığı vurgulanacak.

Festivalin ödülleri 16 Mart 2024 tarihinde CineCitta’da yapılacak törenle verilecek.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN NÜRNBERG

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.