Filistin Lideri Abbas Riyad’ta liderlerle biraraya gelecek

Filistin Lideri Abbas Riyad’ta liderlerle biraraya gelecek

ABONE OL
21:44 - 27/04/2024 21:44
Filistin Lideri Abbas Riyad’ta liderlerle biraraya gelecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Filistin lideri Mahmud Abbas, uluslararası liderlerle bu hafta Suudi Arabistan’ın Riyad şehrinde biraraya gelecek. Söz konusu görüşme, Dünya Ekonomik Forumu toplantıları kapsamında gerçekleşecek.

Dünya Ekonomik Forumu Başkanı Børge Brende Riyad’da düzenlediği basın toplantısında “Kilit oyuncular şu anda Riyad’da ve umarım görüşmeler uzlaşma ve barışa yönelik bir sürece dönüşebilir” dedi ve Gazze’deki insani krizin de gündemde olacağını belirtti.

Brende, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in toplantılara Katar Başbakanı, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı, Umman Veliaht Prensi ve Bahreynli yetkililerin de aralarında bulunduğu bölgesel liderlerle birlikte katılacağını söyledi.

Mısır Dışişleri Bakanı Brende, Mısırlı müzakerecilerin Gazze’deki savaşı sona erdirmek ve kalan İsrailli rehineleri geri almak için duraklayan çabaları yeniden başlatmak amacıyla Cuma günü İsrail’de gerçekleştirdikleri görüşmeler hakkında yetkilileri bilgilendirmek üzere orada olacağını söyledi.

Brende, “Rehinelerle ilgili müzakereler ve olası bir ateşkes için şu anda biraz ivme var” dedi.

VOA tarafından geçilen Filistin Lideri Abbas Riyad’ta liderlerle biraraya gelecek haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Filistin Lideri Abbas Riyad’ta liderlerle biraraya gelecek haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Filistin Lideri Abbas Riyad’ta liderlerle biraraya gelecek haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.