Nebraska ve Iowa’yı vuran hortumlar yüzlerce binada büyük hasar bıraktı

Nebraska ve Iowa’yı vuran hortumlar yüzlerce binada büyük hasar bıraktı

ABONE OL
21:39 - 27/04/2024 21:39
Nebraska ve Iowa’yı vuran hortumlar yüzlerce binada büyük hasar bıraktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD’de Nebraska ve Iowa’da onlarca hortum, birçok bölgede ciddi hasara neden oldu. Yüzlerce ev ve diğer yapıları yerle bir eden fırtınalarda yaralılar olduğu belirtiliyor.

Cuma günü yaşanan hortumların en yıkıcı olanı, 485 bin nüfuslu kırsal bir şehir olan Omaha’nın kuzeybatısındaki banliyöleri vurdu.

Cumartesi günü için de tahminler kaygı vericiydi. Hava Durumu Servisi ayrıca Iowa, Kansas, Missouri, Oklahoma ve Teksas’ın bazı bölgelerinde kasırga saatleri yayınladı. Uzmanlar, büyük dolu yağışı ve şiddetli rüzgârların olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Sosyal medyada yer alan görüntüler, Nebraska eyaletindeki Omaha’nın yaklaşık 48,3 kilometre kuzeydoğusunda, Iowa eyaletine bağlı Minden kentinin de ağır hasar aldığını gösteriyor.

Nebraska’nın Lancaster County bölgesinde bir sanayi binasını vuran hortum, binanın içindeki 70 kişiyle birlikte çökmesine neden olurken üç kişi yaralandı. Yetkililer, birkaç kişinin mahsur kaldığını ancak herkesin tahliye edildiğini ve yaralananların hayati tehlikesinin bulunmadığını söyledi.

Polis ve itfaiyeciler insanlara yardım çalışmalarına devam ederken, yerel yetkililer yardım ekiplerinin öncelikle fırtınalardan en çok etkilenen bölgelerde görev aldığını aktardı.

Omaha bölgesinde kasırga uyarısı, Cuma günü öğleden sonra çocukların okuldan çıkacağı sırada yapıldı. Birçok öğrenci fırtına geçene kadar okul binalarına sığındı.

Bir başka hortum da Omaha’nın doğu ucundaki bir bölgeyi vurdu ve doğrudan şehrin havaalanı olan Eppley Airfield’ın bazı bölümlerinden geçti. Hasar tespiti için havaalanını uçak operasyonlarına bir süre kapatıldı.

Hortum, havaalanından geçtikten sonra Missouri Nehri’ni aşarak Council Bluffs’un kuzeyindeki Iowa’ya ulaştı.

Omaha ve çevresinde yaklaşık 10 bin hanede elektrik kesintisi yaşandı.

VOA tarafından geçilen Nebraska ve Iowa’yı vuran hortumlar yüzlerce binada büyük hasar bıraktı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Nebraska ve Iowa’yı vuran hortumlar yüzlerce binada büyük hasar bıraktı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Nebraska ve Iowa’yı vuran hortumlar yüzlerce binada büyük hasar bıraktı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.