Freedom House Başkanı Michael Abramowitz yeni VOA Genel Müdürü olarak atandı

Freedom House Başkanı Michael Abramowitz yeni VOA Genel Müdürü olarak atandı

ABONE OL
00:08 - 20/04/2024 00:08
Freedom House Başkanı Michael Abramowitz yeni VOA Genel Müdürü olarak atandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Küresel Medya Dairesi (USAGM), Cuma günü Michael Abramowitz’i VOA’nın yeni genel müdürü olarak atadı.

USAGM Başkanı Amanda Bennett Cuma günü kurum çalışanlarına gönderdiği bir elektronik posta mesajında, geçmişte gazetecilik yapmış ve merkezi Washington’da bulunan düşünce kuruluşu Freedom House’un şu anki başkanı olan Abramowitz’in önümüzdeki aylarda görevi devralacağını söyledi.

Bennett mesajında Abramowitz için, “Çoğunuzun onu, Freedom House’da demokrasi ve insan haklarının savunulması ve özellikle de dünya çapında ifade ve basın özgürlüğünün savunulması konusunda öncülük ettiği dikkate değer çalışmalardan tanıdığına eminim” dedi.

24 yıl Washington Post’ta gazetecilik yaptı

Abramowitz, 2017’den bu yana Freedom House’un başkanlığını yapıyor. Harvard Üniversitesi mezunu olan Abramowitz, kariyerine 24 yıl boyunca çalıştığı Washington Post gazetesinde başladı. Ayrıca Abramowitz, ABD Holokost Anıt Müzesi’nde sekiz yıl boyunca soykırımın önlenmesi ve Holokost eğitimi üzerinde çalıştı.

Bennett, Abramowitz için, “Uzmanlığı ve deneyimiyle, hepimizin hayatlarını ve kariyerini adadığı bu mesleğe dair derin bir anlayışa sahip” dedi.

Abramowitz’in yaz başında VOA’daki görevine başlaması bekleniyor. Kurum içinde paylaşılan video mesajında Abramowitz, bu göreve atanmaktan onur duyduğunu söyledi.

Mesajda Abramowitz, VOA için, “İnanılmaz bir tarihe ve en önemlisi inanılmaz bir misyona sahip, köklü bir kurum” ifadesini kullandı.

Abramowitz, “VOA’nın misyonu benim için çok etkileyici. VOA’nın her gün dünyanın büyük bir kısmına, büyük bir izleyici kitlesine güvenilir, adil, kapsamlı haber ve bilgiler sunma misyonu var. Ve birçok kişi için VOA, bu tür bilgilere erişebilecekleri tek kaynak” dedi.

USAGM Başkanı Bennett, 2016’dan 2020’ye kadar VOA genel müdürlüğü görevinde bulunmuştu. Bennett, 2020’de muhafazakar film yapımcısı Michael Pack’in USAGM başkanlığının Kongre’de onaylanmasının ardından istifa etmişti.

Dönemin Başkanı Donald Trump tarafından atanan Pack’in USAGM’in başkanlığına getirdiği dönem, davalar ve çalışanlardan bazılarının “whistleblower” olarak yani görev yaptığı kurum içindeki kanuna aykırı ya da yanlış gördüğü uygulamaları yetkili makamlara ifşa etmesiyle geçti.

Joe Biden başkan olduğunda Pack görevinden istifa etti. Sonrasında yürütülen bağımsız bir soruşturma, Pack’in defalarca yetkilerini kötüye kullandığını ve editoryal olarak müdahale etme girişimleri gibi ileri seviyede kötü yönetime sebep olduğunu belirledi.

Pack’in ayrılışının ardından Kongre, USAGM Başkanlığı rolüne, bazı kontrol ve denge kurallarını ekledi. Bu kurallar arasında, kurumun çatısı altındaki basın kuruluşlarının genel müdürlerinin işe alınması ve işten çıkarılması da bulunuyor.

Abramowitz, Pack tarafından göreve atanan ve Aralık 2020’den Ocak 2021’e kadar bu görevde olan Robert Reilly’den sonra VOA’nın atanan ilk yöneticisi olacak.

Reilly’nin görevden alınmasının ardından VOA’ya, genel müdür vekili olarak, 2021’den Eylül 2023’teki istifasına kadar Yolanda Lopez ve sonrasında şu an görevde olan John Lippman liderlik etti.

Abramowitz yaptığı açıklamada, dünya çapındaki otoriter hükümetlerin desteklediği ve endişe veren düzeydeki dezenformasyon oranı gözönüne alındığında VOA’da çalışmayı sabırsızlıkla beklediğini söyledi.

Abramowitz, “VOA hakikat ve basın özgürlüğü için bir siper ve ben bu kuruluşun başına geçmekten ve yetenekli gazetecileri ve çalışanlarıyla birlikte çalışmaktan heyecan duyuyorum. Bilgi savaşını hep birlikte kazanacağız” dedi.

Freedom House Cuma günü Abramowitz’e liderliğinden dolayı teşekkür eden bir açıklama yayınladı.

Freedom House’un mütevelli heyeti eş başkanı Jane Harman, Abramowitz için, On yılın büyük bir bölümünde Mike, Freedom House’un artan başarısının ardındaki itici güç oldu ve organizasyon için dünya çapında özgürlük mücadelesindeki etkinliğini artıran bir vizyon belirledi” dedi.

Abramowitz, VOA genel müdürü olarak TV, radyo ve dijital medya yoluyla haftada yaklaşık 354 milyon kişiye ulaşan ve 48 dilde yayın yapan kuruluşa liderlik edecek.

VOA tarafından geçilen Freedom House Başkanı Michael Abramowitz yeni VOA Genel Müdürü olarak atandı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Freedom House Başkanı Michael Abramowitz yeni VOA Genel Müdürü olarak atandı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Freedom House Başkanı Michael Abramowitz yeni VOA Genel Müdürü olarak atandı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.