TÜRKİYE KAZANDI

TÜRKİYE KAZANDI

ABONE OL
14:22 - 07/04/2024 14:22
TÜRKİYE KAZANDI
3

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

TÜRKİYE KAZANDI.

Her türlü sermeye desteğine, oligarşiye, baskı ve aşağılamalara, hukuksuzluklara ve kayırmalara, rant peşinde koşmalara ve tüm “cumhuriyet kazanımlarına karşı çıkma” girişimlerine ve de siyasi oyunlara, verilen yeminlere uymayan tutumlara… rağmen TÜRK MİLLETİ yeniden bir silkinişi gerçekleştirmiştir.

Yıllar sonra birinci parti olarak CHP öne çıktı ve başarılı bir seçim kazandı.

Son seçimin kazananı Cumhuriyet Halk Partisi, 1977’den sonra ilk kez bir seçimde birinci parti oldu.

Tüm değerlendirmeleri ve verileri incelediğimizde görülecektir ki bugüne değin iktidar partilerinin kullandığı yöntemler ve davranış biçimleri, siyasi taktikleri, stratejileri ve halkın üzerinde oynanılan oyunlar… bugün “ters etki” yapmıştır ve halk buna “karşı çıkmıştır”.

Bundan sonra artık ülkenin ve devletin çıkarları için halkın kendi arasında birleşmesi ve dayanışması gerekecektir.

Verilen her “doğru ve akıllıca kullanılan” oy için teşekkür ederiz.

31 mart yerel seçimlerinde elde edilen başarı aslında daha önce genel seçimlerde de olabilirdi, diye düşünen çok kişi var.

Her kesimden insan her ne kadar partizan davrananlar, çıkarcılar, taraftarlar ve bilinçsiz olanlar da olsa sonuçta Türk milleti son yılların ülke üzerindeki uygulamalarına ve kendilerine davranılış biçimlerine itiraz etmiştir.

Çok büyük sayıda seçmen kendi temel görüş ve inanışlarının dışına çıkarak “iktidar partilerini seçmemiştir”.

İktidar partilerini ve yandaşlarını seçmeyen çok sayıda seçmen CHP’ye oyunu vermiş ve birçok belediyenin alınmasına katlıda bulunmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bu dönüşüm 100 yılın en hızlı ve en etken hareketi olmuştur.

Her kesimden halk bununla yeni bir bekleyişe, özgürlük ve kalkınma hareketlerini umut eder duruma düşmüştür.

Bununla birlikte “yeni hareket” CHP’yi parti olarak, yönetim olarak ve belediyeleri ile kadroları ile çok daha bilinçli ve dikkatli olmaya itmektedir.

Geçen “Genel Seçimlerde” de bu durum yaratılabilirdi, neden başarılı olunmadı, diye düşünenler bunun her türlü nedenini ve etkenini incelemek, araştırmak durumundadır.

31 mart seçimini tüm ülke halkı kazandı, diye düşünmeliyiz.

Sağ, dindar, orta sağ, muhafazakar, solcu, ülkücü, milliyetçi, küskün, Kemalist, Atatürkçü, demokrat ve cumhuriyetçi, çağdaş, diplomalı ve diplomasız, aydın ve entelektüel, işçi ve köylü, memur ve emekliler olarak her kesimden yurttaş çok daha “özgürlükçü ve insanca” bir toplum ve yönetim istemektedir ve bunu da birikmiş umutsuzluklarını, öfkelerini, yılgınlıklarını… bir kenara itip, iktidara karşı olduklarını açıkça gösterip, “yaşanılabilecek bir ülke” istediklerini çok açıkça göstermiştir.

Bu olgu bir “toplumsal ve siyasal” harekettir ve olumlu bir vurgudur ve çok “ciddiye” alınması gerekir.

Seçimi, TÜRKİYE “tüm halkıyla” kazandı.

Ekonominin çok büyük bir çöküş gösterdiği günümüzde bundan sonra devlet ve yerel yönetimlerle çok daha akıllı ve dürüstçe, halk için, ülke için çalışılmalıdır.

Bundan sonra çağdaş ve demokratik, özgürlükçü ve gerçek bir “hukuk devleti”nden, “parlamenter, anayasal” yönetimden, “kuvvetler ayrımı”nın uygulanmasından yana çalışmalar, siyasetler ve tutarlı davranışlar beklenmelidir; bu hedefler için çalışılmalıdır.

Yine çok sevinmeliyiz ki “Gazi Mustafa Kemal Atatürk”ün büyük emekleri ve çabaları ile, devrimler ile kurulmuş olan Türkiye Cumhuriyeti “demokrasi yolunda” ilerleyebilecektir ve bunun için de sakin ve huzur dolu bir seçimi “kazasız ve başarı” ile gerçekleştirmiştir.

“Türkiye Cumhuriyeti” devleti ile milleti ile güçlüdür ve kendisini koruyabilecek, çağdaş uygarlık yolunda ilerleyecek atılımlara girişecektir.

Aydınlık günler, huzur ve barış olsun isteyen her yurttaş çok daha bilinçli ve özenli olacaktır.

TÜRKİYE çağdaş bir dünyada yerini alacaktır.

İşte, bu durum ve koşullar içinde bile görevimiz, Türk bağımsızlık ve cumhuriyetini kurtarmak olacaktır.

TÜRKİYE, biz halk olarak seni seviyoruz ve sana, ATATÜRK’e bağlıyız ve bunu da bundan sonra çok daha “cesurca” ve “açıkça” göstereceğiz.

Öğretmen Gönen ÇIBIKCI, 07.04.2024

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.