Eğitim Ataşesi ‘ne resmi ziyarette bulundular

Eğitim Ataşesi ‘ne resmi ziyarette bulundular

ABONE OL
19:58 - 04/05/2024 19:58
Eğitim Ataşesi ‘ne resmi ziyarette bulundular
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Württemberg Veli Birlikleri Dernekleri Federasyonu, yeni görevine başlayan Eğitim Ataşeliğine toplu resmi ziyaretini gerçekleştirdi.

Almanya’nın Württemberg ‘in eğitim, katılım, kültür konularında en güçlü kurumu olan, Württemberg Veli Birlikleri Dernekleri Federasyonu yeni yönetimi ile birlikte, görevine kısa bir süre önce başlayan Stuttgart Eğitim Ataşesi Prof. Dr. Ali Değirmendereli‘yi makamında ziyaret etti.

Uzun ve verimli geçen ziyarette bölge de yapılan ve bundan sonra yapılacak çalışmalar Ataşelik, öğretmen, dernek, veli bağlamındaki ilişkilerin güçlendirilmesi birlikte konuşularak fikir alışverişinde bulunuldu.

Eğitim Ataşesi Ali Değirmendereli, ” Okul Aile Birlikleri Derneklerinin ve Federasyonun fedakârca yaptığı çalışmaları takdir ettiklerini söyledi. Yeni dönemde önemli çalışmaları, dernekleri ve Federasyonu destekleyerek birlikte başaracaklarını “ifade etti.

Eğitim Ataşesi Değirmendereli, ayrıca Türkçe derslerine ilginin arttırılması için çok yoğun bir çaba içinde olduklarını ifade etti.

Federasyon Başkanı Güner Öztel, “Bundan sonra Württemberg’deki her aileye ve çocuklarımıza ulaşmak için derneklerimizle daha fazla temas kurulacağını, eğitim alanındaki hakların elde edinilmesi için bakanlıklar ile de, daha sıkı çalışacaklarını” söyledi.

Gençlik ve tecrübenin buluştuğu yeni yönetimin uyumundan bahseden Başkan Öztel, “Bu uyum bizi heyecanlandırıyor “ifade ederken, Federasyon Başkan yardımcısı Güven Toymaz, yeni dönemde dil çalışmalarının yanı sıra kültür ve sanat çalışmalarına da ağırlık vererek, evlatlarımızın saklı kabiliyetlerini ortaya çıkarmak, kişilik gelişimlerine katkı sunarak, Türk Toplumu ‘nun en yukarılarda olması adına katkı sunmak için master projelerin hazır olduğunu” söyledi.

Ziyarette bulunan Württemberg yönetim kurulu ve çalışma bölgeleri şu şekilde: 2. Başkan yardımcısı Nurcan Mengüç (Bodensee), yönetim kurulu üyeleri Amina Korkmaz, Gökmen Korkmaz (Backnang), Kürşat Gür (Reutlingen) ve Tuncay Çolak (Ulm) görüşlerini ve önerilerini sunarak toplantıya önemli katkı sundular.

Temel IŞIK / HEİLBRONN

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.