EŞŞEK İLE AT ÇİFTLEŞİRSE NE OLUR?

ABONE OL
17:06 - 09/01/2021 17:06
7

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Bazı siyasetçilerin yaptığı işler “atı eşeğe ettirmeye” benziyor.

Sorumuza dönelim. Erkek eşek ile dişi atın (kısrak) çiftleşmesiyle meydana gelen ve çoğu kez kısır olan melez hayvana katır denir. Faydalı olduğu yerler de yok değildir.

Atın yürüyemeyeceği yerlerde, eşek gibi gider fakat eşekten çok yük taşır.

Katır at ile yarışsın diye üretilmez. Atın soyunu bozup eşek gibi davranacak fakat eşekten iri bir ırk oluşur. Faydalı bir şeydir.

Peki insanın soyunu bozarsanız faydası ne olur?

Fiziksel anlamda soydan değil de fikirsel soydan bahsetmek istiyorum. Oy oranı yüksek bir partiyseniz, küçük partileri kendi partinizin içene çekerseniz soy bozulur fikri anlamda. Söyledikleri değişir fakat düşüncesi sabittir. Senin hırsız olduğunu bilip, içinden namussuz der fakat dışından över. Yalnız kaldığında veya aynaya baktığında kendi yüzüne tükürecek duruma gelir zamanla. Senin yanlışlarını inanmadan savunmak, fikri soyunu bozar insanın. Çok geçmeden de patlar. Lider ölse ya da parti kapatılsa diye dua eder bazıları bu kirden kurtulmak için.

O yüzden başka partilerden destek alacaksanız hatırlatmak isterim. Sık sık adam değiştirin. Patlayacak kadar zorlamayın destekçilerinizi. Yeni yeni küçük partileri yüceltin toplum gözünde. Oy sayısı olmayan, seçimlerde “beş para “etmez muhalif düşüncelere destek olun. Önce o partileri toplum önünde beş para etmezlikten %2-3 ayarına yükseltin sonra alın içeriye. Önce gündeme getirip büyütmek lazım bu siyasetçileri.

Hani bir masal vardı ormanda iki küçük ve zayıf çocuk bulan cadı, besliyordu bunları. Şişmanladıktan sonra yiyecekti!

İşte siyasette küçük partileri beslemek, onları büyütmek lazım ki taraftarlarını yani seçmenlerini yiyince karnınız doysun.

Ne kadar çok “çocuk” bulup beslerseniz o kadar karnınız doyar siyasette. Seçmenlerini de sosyal yardımla dilenciliğe alıştırın. İş aş ümidi ile yanlışlara susmayı onlara da öğretin. Çocuk iş bulsun da yanlışlara susar bazı aileler. Torun içinde dedesi yalanlara göz yumar belki. Böylece fikri soyu bozulan siyasetçileri parti içine alırken seçmenleri belki itiraz etmez. Onlarda alışır doğruların satılmasına.

Birde il ve ilçe teşkilatında görev alanları sık sık değiştirin. Yeni gelen doğruları söyleyemez göreve başladığı için. Eski başkanlar filanda daha yeni ayrılmış partiden nasıl konuşsun. Biliyor hırsızı fakat söyleyemez parti yıpranmasın diye, ekmek kapısı neticede. Lider “bok ye” derse, en fazla sesini yükseltmeden kaşık isteyebilir bazıları. Ben bağıran birini gördüm yakın tarihte. Meğerse örtü istiyormuş “ortalık mı kirlensin kardeşim “diyerek. Ya yerken “bok” dökülürse!

“Bok” yerken dökeni de atın hemen partiden, üstünüze sıçramasın!

İnsanın doğrularını bozarsanız, insanında insanlık adına soyu bozulur. Buradan çıkış olmaz. Bana ne ben parayı buldum gidiyorum diyen siyasetçiler olabilir. Onlar gider, siz kalırsınız.

Sel gider kum kalır kısacası.

Katır kullanıldığı yere göre attan iyidir. Fakat at için bir soy bozukluğudur!

Halkçı, Milliyetçi bütün insanlara seslenmek istiyorum. Gençliği kaybediyoruz. İşi olmayacak bir kısmının. Ümidi olmayacak gelecekten. Doğrulardan korkup, yalanlara destek veren bir nesil yetişmesin. Eğer doğruları bozulan bir nesil ile korkup, çete kurmayacaksanız, soygun yapmayacaksanız, vatanı satmayacaksanız hiçbir işe yaramazlar. Hele hele siyasete alet edip çatışma içine çekerseniz gençleri yazık edersiniz.

Üç oy için üniversite gençliğini karışıklığa çekip ölümlere yol açacak siyasilere de bir lafım olacak. Elinizi Milletin çocuklarından çekin.

Madem doğruları yazıp “eşeklik” edeceğim kendi adıma, hazır eşek olmuşken atınızı severim fikri anlamda ……

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.