New York’ta 11 kişinin seri katil kurbanı olduğu bölgede 14 yıl sonra yeniden arama yapılıyor   

New York’ta 11 kişinin seri katil kurbanı olduğu bölgede 14 yıl sonra yeniden arama yapılıyor   

ABONE OL
23:05 - 26/04/2024 23:05
New York’ta 11 kişinin seri katil kurbanı olduğu bölgede 14 yıl sonra yeniden arama yapılıyor   
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

New York’ta seri katil veya katillerin kurbanı olduğu belirtilen 11 kişinin ceset kalıntılarının bulunduğu Long Island’da, güvenlik güçleri 14 yıl sonra aynı bölgede kadavra köpekleriyle birlikte yeniden arama tarama çalışmaları başlattı.

Manorville kasabasının ormanlık alanında birkaç gündür süren arama tarama çalışmaları bugün de devam ediyor. 11 kişinin öldürüldüğü seri cinayetler geçen uzun yıllara rağmen henüz tam olarak aydınlığa kavuşmadı.

1996 yılından itibaren işlenen cinayetlerle ilgili bir veya daha fazla seri katil olduğu iddialar arasında yer alıyor. 14 yıl sonra bölgede aniden tekrar başlatılan arama çalışmaları, çok sayıda bilinmezin olduğu seri cinayetlerle ilgili yeni kurban veya kurbanların olabileceği şüphelerine neden oldu.

1996 yılından itibaren işlenen cinayetlerle ilgili bir veya daha fazla seri katil olduğu iddialar arasında yer alıyor.

O dönem bölgede büyük paniğe neden olan seri cinayetlerle ilgili yerel televizyonlara konuşan bölge sakinleri, 14 yıl önce de benzeri arama çalışmaları sonrasında 11 kişinin kalıntılarına ulaşıldığını belirterek, yeni kurbanların ortaya çıkmasından endişe duyduklarını söylediler.

2010 yılında kayıp olduğu bildirilen hayat kadını 24 yaşındaki Shannan Gilbert’i arayan güvenlik güçleri, Gilgo Plajı’nda farklı zamanlarda öldürülen dört ayrı kadının kalıntılarına ulaşmıştı. Yine aynı bölgede daha sonra da iki yaşlarında bir bebek, Asyalı bir genç erkek ve üç ayrı kadının ceset kalıntıları bulunmuş, aranan Gilbert’in kalıntıları da yaklaşık bir yıl sonra ortaya çıkarılmıştı.

O yıllarda bölgede büyük paniğe neden olan öldürülme vakalarından sonra New York tarihindeki en önemli seri katil cinayeti soruşturmalarından biri başlatılmıştı.

Suffolk İlçesi Emniyet Müdürlüğü, VOA Türkçe’nin sorusunu yanıtlarken, yeniden başlatılan arama çalışmalarının “devam eden bir soruşturmayla ilgili” olduğunu kaydetti ancak bunun daha önceki seri cinayetlerle ya da yeni ceset ihbarıyla ilgili olup olmadığı konusunda bilgi vermedi.

Suffolk Başsavcılığı ve polisinin arama tarama çalışmalarını, New York Emniyet Müdürlüğü ve eyalet polisiyle birlikte yürüttüğü öğrenildi.

4 kadını öldürdüğü iddia edilen mimar tutuklu olarak yargılanıyor

“Gilgo Plajı seri cinayetleri” olarak kayıtlara geçen olayla ilgili geçtiğimiz Temmuz ayında Manhattan’da mimarlık yapan 59 yaşındaki Rex Heuermann seri katil olduğu iddiasıyla tutuklanmıştı. Heuermann, geçtiğimiz Ocak ayında hakkında hazırlanan iddianamede farklı zaman dilimlerinde dört ayrı kadını öldürmekle suçlanmış ancak hakkındaki cinayet suçlamaları reddetmişti.

Rex Heuermann seri katil olduğu iddialarını reddediyor.

Geçtiğimiz hafta yeniden mahkemeye çıkan Rex Heuermann’ın avukatı Michael Brown, eski Suffolk polis müdürü James Burke’ün seri cinayetlerle ilişkisi olduğunu iddia etmiş, müvekkilinin defalarca seri katil olmadığını söylediğini ifade etmişti.

Heuermann, hakkında hazırlanan iddianamede farklı zaman dilimlerinde dört ayrı kadını öldürmekle suçlanmıştı.

Eski Suffolk Emniyet Müdürü Burke, 2015 yılına kadar sürdürdüğü görevi sırasında FBI’yı aydınlanmayan cinayetlerle ilgili soruşturmaya dahil etmediği için eleştirilmişti. Gözaltında bir kişiye uyguladığı şiddet yüzünden görevinden alınan Burke, 40 ay hapis cezasına mahkum edilmişti.

VOA tarafından geçilen New York’ta 11 kişinin seri katil kurbanı olduğu bölgede 14 yıl sonra yeniden arama yapılıyor    haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. New York’ta 11 kişinin seri katil kurbanı olduğu bölgede 14 yıl sonra yeniden arama yapılıyor    haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan New York’ta 11 kişinin seri katil kurbanı olduğu bölgede 14 yıl sonra yeniden arama yapılıyor    haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.