National Enquirer’ın eski yayıncısı, Trump’ın evlilik dışı ilişki haberini örtbas ettiğini itiraf etti

National Enquirer’ın eski yayıncısı, Trump’ın evlilik dışı ilişki haberini örtbas ettiğini itiraf etti

ABONE OL
23:07 - 26/04/2024 23:07
National Enquirer’ın eski yayıncısı, Trump’ın evlilik dışı ilişki haberini örtbas ettiğini itiraf etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Bulvar gazetesi National Enquirer’ın eski yayıncısı David Pecker, Cuma günü Donald Trump’ın Manhattan Ceza Mahkemesi’nde devam eden sus payı davasında verdiği ifadede, 2016 başkanlık seçimlerinde Trump’a çıkar sağlamak için gazetesinin tirajını arttıracak olmasına rağmen, evlilik dışı ilişki iddiasıyla ilgili bir haberi örtbas ettiğini söyledi.

Üç gündür ifade veren 72 yaşındaki Pecker, eski Playboy modeli Karen McDougal’ın 2006 ve 2007 yıllarında Trump’la evlilik dışı ilişki yaşadığını iddia ettiği haberi yayınlamanın “National Enquirer için altın değerinde” olup olmadığını soran savcıya yanıt verdi. Pecker, McDougal’a ödeme yaptıktan sonra haberi yayınlamamayı tercih ettiğini çünkü bunun Cumhuriyetçi Trump’ın rakibi Demokrat Partili Hillary Clinton karşısında seçimi kazanma şansına zarar vereceğini söyledi.

Savcı Joshua Steinglass’in “Haberi aday Donald Trump’ın işine yaradığı için mi yayından kaldırdınız?” şeklindeki sorusuna Pecker, “Evet” diyerek yanıt verdi.

Savcı Steinglass ve Pecker arasındaki bu konuşma, Pecker’in, Trump’ın kampanyasıyla işbirliği yaparak, eski Başkan’ın çok sayıda cinsel taciz suçlamasıyla karşı karşıya olduğu bir dönemde evlilik dışı ilişki iddialarını örtbas etmeye çalıştığını söylediği önceki ifadesini destekledi.

Pecker, 77 yaşındaki Trump’ın porno yıldızı Stormy Daniels’a yaptığı sus payı ödemesini örtbas etmek için iş kayıtlarında tahrifat yapmakla suçlandığı davanın ilk tanığı.

National Enquirer’ın bu tür iki haberi örtbas etmek için ödeme yaptığını söyleyen Pecker, Trump’ı Daniels’ın da cinsel ilişki hikayesini basına satmak istediği konusunda uyardığını ifade etti.

Avukatları, sus payı ödemesinin Trump’ın kampanyasını desteklemek için değil, ailesini utandırmamak için yapıldığını savunmuştu. Trump, Daniels’la ilişki yaşadığı iddiasını reddediyor ve suçlamaları kabul etmiyor.

Çapraz sorgu sırasında Trump’ın avukatı Emil Bove, Pecker’ın güvenilirliğine gölge düşürmeye çalıştı.

Bove, Pecker’ın Trump’ın Beyaz Saray’da bu olumsuz haberleri örtbas ettiği için kendisine teşekkür ettiğine dair yanıltıcı ifade verip vermediğini sordu. Bu ifade, daha önce Pecker ile görüşen FBI ajanlarının Trump’ın teşekkür etmediğini belirten raporuyla çelişiyor.

72 yaşındaki Pecker, FBI raporunun yanlış olabileceğini söyledi.

Pecker mahkemenin 12 jüri üyesi ve altı yedek üyesine “Neye tanıklık ettiğimi ve ne hatırladığımı biliyorum” dedi.

Perşembe günü Trump’ın avukatı Bove tarafından sorgulanan Pecker, National Enquirer’ın Arnold Schwarzenegger’in 2003 yılındaki California vali adaylığı sırasında kendisiyle ilişki yaşadıklarını söyleyen kadınların anlattıklarını yayınlamak üzere satın almak için yüz binlerce dolar ödediğini söyledi.

Pecker, Trump’ı olumsuz bir haber konusunda ilk kez 1998 yılında, o zamanki eşi Marla Maples ile ilgili olarak uyardığını aktardı.

Savcılar Pecker’ın Trump’la yaptığı anlaşmanın 2016 seçimlerine gölge düşürdüğünü söylüyor. Pecker, cezai suçlamalardan kaçınmak için işbirliği yapmayı kabul etmişti.

Trump, cezai suçlamalarla karşı karşıya kalan ilk eski başkan. Mayıs ayına kadar sürmesi beklenen dava, Demokrat Başkan Joe Biden ile 5 Kasım’da karşı karşıya geleceği seçim önce tamamlanacak dört cezai kovuşturmasından sadece biri.

VOA tarafından geçilen Sus payı davasında National Enquirer’ın eski yayıncısı, Trump’ın evlilik dışı ilişki haberini örtbas ettiğini itiraf etti haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Sus payı davasında National Enquirer’ın eski yayıncısı, Trump’ın evlilik dışı ilişki haberini örtbas ettiğini itiraf etti haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Sus payı davasında National Enquirer’ın eski yayıncısı, Trump’ın evlilik dışı ilişki haberini örtbas ettiğini itiraf etti haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.