Ölümlü kazaya karışan anne ve oğlu için ABD’ye iade talebi

Ölümlü kazaya karışan anne ve oğlu için ABD’ye iade talebi

ABONE OL
14:22 - 08/03/2024 14:22
Ölümlü kazaya karışan anne ve oğlu için ABD’ye iade talebi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 1 Mart gecesi İstanbul’da bir kişinin ölümüne, dört kişinin yaralanmasına neden olan trafik kazasının şüphelisi T.C. ve annesinin Mısır’dan ABD’ye gittiklerinin tespit edildiğini ve ABD’den iade talebinde bulunulduğunu açıkladı.

Tunç ayrıca, T.C. hakkında “taksirle ölüme ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma” suçundan tutuklama kararı verildiğini duyurdu.

Bakan Tunç, dün akşam X hesabından yaptığı paylaşımda, kazanın gerçekleştiği gece şüpheli 18 yaşından küçük T.C. ile birlikte yurt dışına çıkan annesi Eylem Tok hakkında ise “suçluyu kayırma” gerekçesiyle tutuklama kararı alındığını söyledi.

Tunç, anne oğulun iadesi için ilgili yerlere başvurulduğunu söylediği paylaşımında şu ayrıntılara yer verdi:

“02.03.2024 saat 03:50’de uçakla Mısır’a gittikleri tespit edilen T.C. ve annesinin Türkiye’ye iadesi için Mısır adli makamlarıyla temasa geçilmiş ve iade süreci başlatılarak şüpheliler hakkında kırmızı bülten talep edilmiştir. Mısır İnterpolü tarafından şahısların Mısır’dan ABD istikametine çıkış yaptıklarının bildirilmesi üzerine, adı geçenlerin ABD’den ülkemize iadesi amacıyla hazırlanan geçici tutuklama talep evrakı hem diplomatik kanaldan hem de İnterpol aracılığıyla ABD yetkili makamlarına iletilmiştir.”

“Annelik iç güdüsüyle hareket ettim”

Yazar Eylem Tok 5 Mart’ta avukatı aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, “Annelik iç güdüsü ile hareket ettiğini ve başına bir şey gelmesinden endişe ettiği için oğlunu yurt dışına çıkardığını” söylemişti.

Mısır’a giderken ölü ve yaralılardan haberdar olmadıklarını iddia eden Tok, oğlu T.C.’nin dönüp yargılanmak istediğini ve adalete teslim olacaklarını söylemişti.

Eylem Tok, kazanın olduğu yerde yaralananların cep telefonlarını savrulduğu yerden toplandığı iddiasını da reddetti.

Star televizyonunun ulaştığı Tok, 6 Mart akşamı konuştuğu ana haber bülteninde bir önceki açıklamasından farklı olarak “Bugün olsa yine yaparım” dedi ve “çocuğunun adil bir şekilde yargılanmasını istediğini” söyledi.

Bakan Tunç’un açıklamasında yer aldığına göre bu açıklamasından sonra Tok ve oğlunun Mısır’dan ayrılıp ABD’ye geçtiği duyuruldu.

Emniyet şeridinde duran ATV’ye çarptı

Kazada T.C., İstanbul Göktürk’te kullandığı ATV aracı bozulan ve bu nedenle emniyet şeridinde duran Oğuz Murat Acı ve dört arkadaşına kullandığı ciple çarpmıştı.

Acı’nın babası Özer Acı yaptığı açıklamada, Eylem Tok’un açıklamasının aksine, kazaya neden olan TC’nin ve Tok’un kazadan sonra yaralılara yardım ettiğine dair bir tanıklık olmadığını ve yaralılara ait telefonların kayıp olduğunu söyledi.

Eylem Tok’u “adalete güvenmeye” davet eden Özer Acı, “Ben nasıl güveniyorsam o da güvensin. Hani zengin ya. Onun yaptığı beyanların çoğu ben teslim olacağım diyor. Bugün yakalama kararı çıktı. Bu çıkmadan teslim olsaydı daha iyi değil miydi? O da bir yavrumuz, yavrumuzu adalete teslim olmasını istiyorum. Buradan sesleniyorum. Bir an önce gel, teslim ol. Anne olarak hem kendine hem eski eşine hem de evladına zarar veriyor. Adaletten kaçılmaz” dedi.

VOA tarafından geçilen Ölümlü kazaya karışan anne ve oğlu için ABD’ye iade talebi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Ölümlü kazaya karışan anne ve oğlu için ABD’ye iade talebi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Ölümlü kazaya karışan anne ve oğlu için ABD’ye iade talebi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.