“İsrail ile ateşkes anlaşmasına varmaya yakınız”

“İsrail ile ateşkes anlaşmasına varmaya yakınız”

ABONE OL
16:18 - 21/11/2023 16:18
“İsrail ile ateşkes anlaşmasına varmaya yakınız”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Hamas’ın siyasi lideri İsmail Haniye, İsrail ile ateşkes anlaşmasına varmaya yakın olduklarını söyledi.

Reuters’a bir açıklama gönderen Haniye, Hamas yetkililerinin İsrail ile ateşkes anlaşmasına varmaya yakın olduğunu ve cevaplarını Katarlı arabuluculara ilettiklerini belirtti.

Hamas 7 Ekim’de İsrail’e düzenlediği saldırıda 1200 kişiyi öldürdü, 200’den fazla kişiyi de rehin aldı. İsrail’in Gazze’ye başlattığı misilleme saldırılarında ise, Hamas’ın kontrolündeki Gazze’de bulunan sağlık yetkililerine göre şimdiye kadar 5 bin 600’ü çocuk olmak üzere 13 bin 300 kişi hayatını kaybetti.

Cenevre merkezli ICRC’den yapılan açıklamada, Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) Başkanı Mirjana Spoljaric’in dün Katar’da Haniye ile biraraya gelerek çatışmayla ilgili “insani konuları ilerletmek” üzere görüştüğü belirtildi. Ayrıca Katarlı yetkililerle de ayrı ayrı görüştü.

ICRC, rehinelerin serbest bırakılmasını amaçlayan müzakerelerin bir parçası olmadığını, ancak tarafsız bir aracı olarak “tarafların kabul edeceği herhangi bir serbest bırakmayı kolaylaştırmaya” hazır olduğunu bildirdi.

Kısa bir zaman içerisinde bir rehine anlaşması yapılacağına dair söylentiler ve haberler günlerdir devam ediyor. Reuters geçen hafta, görüşmeler hakkında bilgi sahibi bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, Katarlı arabulucuların Hamas ve İsrail’in Gazze’deki sivillere acil yardım sevkiyatını artıracak üç günlük bir ateşkes karşılığında 50 rehineyi takas etmesi için bir anlaşma arayışında olduğunu bildirmişti.

İsrail’in Washington Büyükelçisi Michael Herzog önceki gün ABC kanalının “This Week” programında yaptığı açıklamada “önümüzdeki günlerde bir anlaşmaya varılmasını umduğunu” söylerken, Katar Başbakanı Şeyh Muhammed Bin Abdülrahman El Tani de geriye kalan pürüzlü noktaların “çok az” olduğunu ifade etmişti.

Beyaz Saray ulusal güvenlik danışman yardımcısı Jon Finer Pazar günü NBC’nin “Meet the Press” programına verdiği demeçte, “Bunun gibi hassas müzakereler son dakikada dağılabilir. Her şey üzerinde anlaşmaya varılana kadar hiçbir şey üzerinde anlaşmaya varılmış sayılmaz” dedi.

VOA tarafından geçilen “İsrail ile ateşkes anlaşmasına varmaya yakınız” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “İsrail ile ateşkes anlaşmasına varmaya yakınız” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “İsrail ile ateşkes anlaşmasına varmaya yakınız” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.