Biden Hamas tarafından rehin tutulan Amerikalılar’ın yakınlarıyla biraraya geldi

Biden Hamas tarafından rehin tutulan Amerikalılar’ın yakınlarıyla biraraya geldi

ABONE OL
21:50 - 13/12/2023 21:50
Biden Hamas tarafından rehin tutulan Amerikalılar’ın yakınlarıyla biraraya geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalara verilen aranın sona ermesinin ardından İsrail Gazze’deki askeri harekatını yoğunlaştırırken ABD Başkanı Joe Biden bugün, Hamas tarafından rehin tutulan Amerikalılar’ın aile üyeleriyle biraraya geldi.

Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e düzenlediği saldırının ardından kendilerinden haber alınamayan Amerikalılar’ın yakınları Beyaz Saray’daki toplantıya bizzat ya da telefonla katıldı.

İsrail verilerine göre Hamas militanları İsrail sınırından girdiklerinde 240 kişiyi rehin almış ve yaklaşık 1.200 kişiyi öldürmüştü.

İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalara verilen yedi günlük arada, aralarında dört Amerikalı’nın da bulunduğu 100’den fazla rehine serbest bırakıldı. İsrail, Hamas yöneticilerini ve savaşçılarını yok etmek amacıyla Gazze’yi bombalarken geri kalan rehinelerle hala iletişim kurulamıyor. Yerel sağlık yetkililerine göre 7 Ekim’den sonra başlayan çatışmalarda Gazze’de 18 binden fazla kişi öldürüldü.

Biden yönetiminden bir yetkili, Başkan’ın rehine meselesiyle bizzat ilgilendiğini ve rehinelerin serbest bırakılması için İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve Katar Emiri ile birçok kez görüştüğünü söyledi.

Biden daha önce 13 Ekim’de rehinelerin aileleriyle sanal bir toplantı gerçekleştirmişti.

Yetkili, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan’ın da ailelerle birçok kez görüştüğünü ve bu hafta İsrail’e yapacağı ziyaret sırasında rehineler konusunu ele almasının beklendiğini söyledi.

Rehinelerden birinin aile üyelerinden Jonathan Dekel-Chen görüşme sonrasında, “Bugün Başkan Biden ve ardından yönetimden kişilerle biraraya geldik. Müthiş bir görüşme ve sohbet oldu. Sanırım hepimiz ABD asıllı İsrailli rehinelerin aileleri olarak Washington’da ya da Beyaz Saray’da Başkan Biden’dan daha iyi bir dostumuz olamayacağını hissettik” diye konuştu.

Natalie ve Judith Raanan adlı iki Amerikalı 20 Ekim’de serbest bırakılan ilk rehineler oldu.

İsrail’in askeri operasyonuna ara vermesinin ardından 26 Kasım’da Hamas tarafından serbest bırakılan 17 rehine arasında dört yaşında Amerikalı bir kız çocuğu olan Abigail Edan da vardı. Dördüncü bir Amerikalı, Liat Beinin, çatışmalara verilen aranın son günü olan 29 Kasım’da serbest bırakılan 16 kişi arasındaydı.

İsrail, Hamas ile varılan ateşkes anlaşması uyarınca rehineler karşılığında 240 Filistinli mahkumu serbest bıraktı.

VOA tarafından geçilen Biden Hamas tarafından rehin tutulan Amerikalılar’ın yakınlarıyla biraraya geldi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Biden Hamas tarafından rehin tutulan Amerikalılar’ın yakınlarıyla biraraya geldi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Biden Hamas tarafından rehin tutulan Amerikalılar’ın yakınlarıyla biraraya geldi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.