11 Eylül Saldırılarının 21. Yıldönümü

11 Eylül Saldırılarının 21. Yıldönümü

ABONE OL
22:30 - 12/09/2022 22:30
11 Eylül Saldırılarının 21. Yıldönümü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Amerikalılar 11 Eylül saldırılarının yıldönümünde bir kez daha saygı duruşunda bulundu, saldırılarda hayatlarını kaybedenlerin isimlerini okudu.

Saldırılarda hayatlarını kaybedenlerin yakınları uçakların 11 Eylül 2001’de çarptığı New York’ta o zamanki Dünya Ticaret Merkezi kulelerinin bulunduğu alanda bir araya geldi.

Burdaki anma törenine Başkan Yardımcısı Kamala Harris eşiyle birlikte katıldı.

New York’taki anma törenlerinde siyasiler konuşma yapmıyor, sadece kurbanların yakınları saldırıda ölenlerin isimleri tek tek okudu.

Sadece New York’ta değil, bir diğer uçağın çarptığı Savunma Bakanlığı Pentagon binasında da tören düzenlendi.

Pentagon’daki törene Başkan Joe Biden a katıldı. Törende Başkan Biden, Savunma Bakanı Lloyd Austin ve Genelkurmay Başkanı Mark Milley birer konuşma yaptı.

Başkan Biden, “Asla unutmayacağız, aska pes etmeyeceğiz, Amerika’ya bir başka saldırıyı engelleme taahhüdümüz sonsuza dek” ifadelerini kullandı.

Ayrıca kaçırılan bir diğer uçağın düştüğü Pennsylvania’da da bir anma töreni vardı.

Ülke genelinde diğer bölgelerde de çeşitli anma törenleri düzenlendi.

11 Eylül 2001’de yolcu uçaklarını kaçıran saldırganların New York’taki Dünya Ticaret Merkezi’yle Pentagon’a çarpması ve kaçırılan bir diğer uçağın Pennsylvania’ya düşmesi sonucu yaklaşık 3 bin kişi hayatını kaybetmişti.

Yolcu uçağı Washington’a doğru giderken yolcuların ve mürettebatın kokpite girmeye çalışmasının ardından Pennsylvania’da düşmüştü.

VOA tarafından geçilen 11 Eylül Saldırılarının 21. Yıldönümü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. 11 Eylül Saldırılarının 21. Yıldönümü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan 11 Eylül Saldırılarının 21. Yıldönümü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.