Trump New York’taki davada 354,9 milyon dolar para cezasına çarptırıldı 

Trump New York’taki davada 354,9 milyon dolar para cezasına çarptırıldı 

ABONE OL
15:51 - 17/02/2024 15:51
Trump New York’taki davada 354,9 milyon dolar para cezasına çarptırıldı 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Eski ABD Başkanı Donald Trump ve çocuklarının yargılandığı New York’taki “Trump Organizasyonları” davasında yargıç, Donald Trump’ın şirketlerine, kredi verenleri kandırmak amacıyla net servetini sahtekarlıkla abarttığı gerekçesiyle 354 milyon 900 bin dolar ceza ödemesi gerektiğine hükmetti. Yargıç Arthur Engeron ayrıca, Donald Trump’ın 3 yıl boyunca New York’taki ticari işlere katılımını ve memur veya yönetici olarak görev yapmasını da yasakladı.

Yargıç Engoron, Trump’ın işlerini denetlemek üzere bağımsız bir gözlemci ve uyum direktörü atadığını da açıkladı. New York Başsavcısı Letitia James tarafından açılan davada, Trump ve aile şirketlerini, bankacıları kendisine daha iyi kredi koşulları vermeleri konusunda kandırmak için net değerini on yılda 3 milyar 600 milyon dolar kadar abartmakla, evraklarda sahtecilik, dolandırıcılık ve usulsüzlükle suçlanmıştı.

Geçtiğimiz ay yapılan duruşmada, Trump, organizasyonundaki mali tabloların mükemmel olduğunu belirtmiş, “Bizim aleyhimize hiçbir tanık yok. Kredi aldığımız bankalar da olabildiğince mutluydu. Zürih’te bir yöneticiyle konuştum ve o bana, ‘Bizi dolandırmadınız’ dedi. Bu dava artık sınırların dışına çıkıyor. Bu dava siyasi bir cadı avıdır. Ellerinde hiçbir şey yok” dedi. Trump, mahkemede kendisi aleyhine bir karar çıkması halinde birçok şirketin New York’u terk edeceğini de öne sürmüştü.

Trump, New York Başsavcısı’nın açtığı bu davanın tamamen siyasi odaklı olduğunu ve kendisinin bu nedenle hedef haline getirildiğini öne sürmüş, “Başsavcı tamamen kontrolden çıktı. Başsavcı James bunları tamamen siyasi amaçlarla benden nefret ettiği için yapıyor. Davadaki iddialarda yer alan bankalar bana kredi sağladıkları için oldukça memnunlar. Bu dava hiç başlamamalıydı. Adil olan herkesin düşüncesi bu yönde. Bence biz bu dava açıldığı için tazminat almalıyız” diye konuşmuştu.

Geçtiğimiz ay yapılan bir başka duruşmada, Trump, yazar E. Jean Carroll’ın aleyhine açtığı hakaret ve iftira davasında 83 milyon 300 bin dolar tazminat ödemeye mahkum olmuştu. New York’ta yapılan karar duruşmasında jüri, eski başkan Trump’ın, Carroll’ın itibarını sarstığı için açılan davayla ilgili kararını açıkladı. Üç saat süren duruşmaya katılan Trump, jürinin kararını açıklanmasının ardından sinirli bir şekilde duruşma salonunu terk etmişti.

Dün açıklanan başka bir mahkeme kararında Trump’ın, eski seks skandallarını örtmek için susmaları karşılığında verdiği paralarla ilgili ceza davasına ilişkin duruşmaların 25 Mart tarihinde başlayacağı açıklanmıştı.

Trump’ın yetişkin filmleri oyuncusu Stormy Daniels ve Playboy modeli Karen McDougal ile cinsel ilişkisi olduğu, bu ilişkilerin gizli kalması için para ödediği gerekçesiyle aleyhine dava açılmıştı. Trump, 2016 seçimlerinden önce, 310 bin dolarlık sus payı parası verdiğini örtbas ettiği iddiasıyla 34 farklı iddiayla suçlanmıştı.

VOA tarafından geçilen Trump New York’taki davada 354,9 milyon dolar para cezasına çarptırıldı  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Trump New York’taki davada 354,9 milyon dolar para cezasına çarptırıldı  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Trump New York’taki davada 354,9 milyon dolar para cezasına çarptırıldı  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.