Ukraynalılar ve Kırım Tatarları’ndan Rusya Protestosu

Ukraynalılar ve Kırım Tatarları’ndan Rusya Protestosu

ABONE OL
22:00 - 12/03/2022 22:00
Ukraynalılar ve Kırım Tatarları’ndan Rusya Protestosu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Ankara’da yaşayan Ukraynalılar ile Kırım Tatarları, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırısına karşı protestolarını sürdürüyor.

Türk vatandaşlarının da destek verdiği protesto eyleminde Ukraynalılar ve Kırım Tatarları, ellerinde Rusya ve Putin karşıtı dövizler taşıdılar. Protesto sırasında sık sık “Katil Putin Ukrayna’dan defol”, “Ankara Kiev omuz omuza”, “Yaşa Bayraktar” sloganları attılar.

Ukrayna Derneği Başkanı Yuliya Biletska yaptığı açıklamada, “Ukrayna’nın direnişini kıramayan Rusya, Suriye’de uyguladığı ve sivil-asker gözetmeyen taktiklerini uygulamaya başladı. Moralimizi ve umudumuzu kırmak için köylerimizi, kasabalarımızı, şehirlerimizi bombalıyorlar. Ama her şeye rağmen halkımız direniyor. Hatta silahsız bir şekilde tankların önünde durarak işgalcilerin geçişini engelliyor. Antalya’da yapılan toplantıda Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’un söylediği tek doğru şey, Mariupol’daki hastaneyi vurduklarını kabul etmesidir. Bunun dışında yaptığı açıklamaların hepsi yalandır ve bu yalanlar onları Lahey’deki mahkemeden kurtaramayacaktır” dedi.

Kırım Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Tuncer Kalkay da, Rusya’nın uluslararası hukuku ayaklar altına alarak Ukrayna’yı işgal ettiğini belirterek; “Rusya, Ukrayna’da insanlığın bütün değerlerini çiğniyor, savaş suçu, soykırım suçu yanında insanlık suçlarını işlemeye pervasızca devam ediyor. Yaşlı, kadın ve çocuklardan oluşan 2 milyon Ukraynalıyı vatanından ayırıyor, binaları, okulları, hastaneleri sürekli bombalarken, savunmasız sivillere, yaşlılara, kadınlara hatta masum çocuklara acımasızca ölüm kusuyor. Öldürmeyi, yok etmeyi, yakmayı, yıkmayı ilke edinen acımasız, zalim, işgalci Rusya’ya karşı, yaşamayı, var olmayı, egemenliği, özgürlüğü önceleyerek vatanını kahramanca savunan Ukrayna’nın şanlı direnişi karşısında saygıyla eğiliyoruz” diye konuştu.

VOA tarafından geçilen Ukraynalılar ve Kırım Tatarları’ndan Rusya Protestosu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Ukraynalılar ve Kırım Tatarları’ndan Rusya Protestosu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Ukraynalılar ve Kırım Tatarları’ndan Rusya Protestosu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.