“Türkiye’deki İsrail vatandaşları mümkün olan en kısa sürede ülkeyi terk etmeli”

“Türkiye’deki İsrail vatandaşları mümkün olan en kısa sürede ülkeyi terk etmeli”

ABONE OL
16:08 - 18/10/2023 16:08
“Türkiye’deki İsrail vatandaşları mümkün olan en kısa sürede ülkeyi terk etmeli”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İsrail, Türkiye’ye seyahat uyarısını en yüksek seviye olan dörde yükseltti.

VOA Türkçe’nin İsrailli diplomatik kaynaklardan doğrulattığı bilgiye göre, İsrail Güvenlik Ulusal Konseyi dün akşam Türkiye’ye seyahat uyarısı seviyesini üçten dörde çıkardı.

“Yüksek tehdit seviyesi” olan dördüncü seviye, açıklanan yere seyahat edilmemesini ve burada bulunan İsrail vatandaşlarının mümkün olan en kısa sürede ayrılmalarını kapsıyor.

İsrail uzun süredir Türkiye’ye seyahat uyarısını 3’üncü seviyede tutuyordu. “Orta düzey tehdit seviyesi” olan üçüncü seviye, uyarıda bulunulan yere gerekli olmadıkça seyahat edilmemesini içeriyor.

İsrail, geçen yıl da “İran’ın Türkiye’de tatil yapan İsrailliler’i öldürme veya kaçırma girişimleri tehdidi”nedeniyle İstanbul seyahat uyarısını en üst seviyeye çıkarmış, sonra yeniden seviye 3’e indirmişti.

Türkiye’de, Hamas’ın saldırılarının ardından Gazze’ye yönelik yoğun hava operasyonları düzenleyen İsrail’e yönelik protesto gösterileri yapılıyor.

Dün akşam İsrail’in İstanbul Başkonsolosluğu önündeki protestoda 5 kişi gözaltına alınmış, 63 kişi de yaralanmıştı. Gazze’deki bir hastaneye yönelik saldırının ardından Türkiye’deki protestoların artmasından endişe ediliyor.

VOA tarafından geçilen “Türkiye’deki İsrail vatandaşları mümkün olan en kısa sürede ülkeyi terk etmeli” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Türkiye’deki İsrail vatandaşları mümkün olan en kısa sürede ülkeyi terk etmeli” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Türkiye’deki İsrail vatandaşları mümkün olan en kısa sürede ülkeyi terk etmeli” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.