Temsilciler Meclisi’nin eski başkanı Kevin McCarthy yıl sonunda Kongre’den ayrılıyor

Temsilciler Meclisi’nin eski başkanı Kevin McCarthy yıl sonunda Kongre’den ayrılıyor

ABONE OL
22:36 - 06/12/2023 22:36
Temsilciler Meclisi’nin eski başkanı Kevin McCarthy yıl sonunda Kongre’den ayrılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Temsilciler Meclisi’nin eski başkanı Cumhuriyetçi Partili California temsilcisi Kevin McCarthy, Kongre’deki 17 yıllık siyasi kariyerini sona erdirerek yıl sonunda görevinden ayrılacağını açıkladı.

58 yaşındaki McCarthy, Wall Street Journal gazetesi için kaleme aldığı makalesinde, “Amerika’ya yeni şekillerde hizmet etmek için bu yılın sonunda Temsilciler Meclisi’nden ayrılmaya karar verdim” dedi.

Ekim ayı başında Cumhuriyetçi Parti içindeki aşırı sağcı ve muhafazakar kanat tarafından Temsilciler Meclisi Başkanlığı’ndan uzaklaştırılan McCarthy, “Öyle görünüyor ki Washington ne kadar debelenirse Amerika o kadar kötüye gidiyor. Yüz yüze olduğumuz zorluklar büyük olasılıkla yasalarla değil yenilikçilikle aşılabilir” ifadelerini kullandı.

Kevin McCarthy, ABD tarihinde görevden uzaklaştırılan ilk Temsilciler Meclisi Başkanı oldu. Ancak McCarthy, John Boehner ve Paul Ryan’dan sonra Cumhuriyetçi Parti içindeki aşırı sağ kanatla art arda anlaşmazlık yaşadıktan sonra Kongre’den ayrılan üçüncü Cumhuriyetçi Partili Temsilciler Meclisi Başkanı olacak.

2022’de Cumhuriyetçi Parti’nin Temsilciler Meclisi’nin kontrolünü ele geçirmesinde rol oynayan McCarthy’nin Kongre’den ayrılması, partisinin gelecek yılki seçimlerde Temsilciler Meclisi’ndeki çoğunluğu korumasını zora sokabilir.

McCarthy, California eyaletinde Cumhuriyetçi Parti’nin rağbet gördüğü bir seçim bölgesini temsil etse de Kongre’den ayrılması, Kongre’nin tam da Ocak ayı ortasında hükümetin kısmi kapanmasını engellemeye çalışacağı dönemde, Cumhuriyetçiler’in 213’e 221 gibi dar bir marjla sahip olduğu çoğunluğu daha da daraltacak.

California eyaleti yasaları uyarınca McCarthy’den boşalan koltuğu doldurmak için eyalet valisinin açıklamasını izleyen 126 ila 140 günde özel seçim yapılması gerekiyor.

ABD Kongresi’ne 2007 yılında giren McCarthy, Cumhuriyetçi Partili eski Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan’ın da aralarında bulunduğu “genç silahşörler” olarak bilinen, partinin yükselen yıldızlarının olduğu nesli temsil ediyor.

VOA tarafından geçilen Temsilciler Meclisi’nin eski başkanı Kevin McCarthy yıl sonunda Kongre’den ayrılıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Temsilciler Meclisi’nin eski başkanı Kevin McCarthy yıl sonunda Kongre’den ayrılıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Temsilciler Meclisi’nin eski başkanı Kevin McCarthy yıl sonunda Kongre’den ayrılıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.