Tahıl Koridoru Zirvesi 10-11 Mayıs’ta İstanbul’da

Tahıl Koridoru Zirvesi 10-11 Mayıs’ta İstanbul’da

ABONE OL
13:15 - 09/05/2023 13:15
Tahıl Koridoru Zirvesi 10-11 Mayıs’ta İstanbul’da
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Rusya’nın saldırıları altındaki Ukrayna’nın tahıl ihracına devam edebilmesine ilişkin dörtlü zirve İstanbul’da yapılacak. Rus devlet haber ajansı RIA’nın geçtiği habere göre söz konusu zirve 10-11 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da yapılacak.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Vershinin, RIA’ya verdiği demeçte Ukrayna’nın tahıl ihracının devamına ilişkin olarak dörtlü zirvenin yarın ve 11 Mayıs’ta iki günlük dörtlü zirvede görüşüleceğini söyledi.

Mevcut anlaşma 18 Mayıs tarihinde son bulacak. Moskova yönetimi kendilerinin taleplerinin karşılanmaması halinde tahıl koridoru anlaşmasının devam etmesini onaylamayacaklarını dile getirmişti.

Rusya, Ukrayna’nın Türkiye ve BM’nin arabuluculuğunda gerçekleşen anlaşmayla tahıl ihracına devam edebilmesine karşılık kendilerinin de tahıl ve gübre satışının önünün kendi talepleri çerçevesinde açılmasını istiyor.

Son olara Ukrayna her ne kadar anlaşma 18 Mayıs’a kadar geçerliliğe sahip olsa da Rusya’nın fiili olarak anlaşmayı uygulamayı durdurduğunu açıklamıştı. Kiev yönetimi, 90 tahıl gemisinin Ukrayna’ya gitmek üzere Türkiye karasularında beklediğini Rusya’nın gemilerin Ukrayna’ya geçisine izin vermediğini duyurdu.

VOA tarafından geçilen Tahıl Koridoru Zirvesi 10-11 Mayıs’ta İstanbul’da haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Tahıl Koridoru Zirvesi 10-11 Mayıs’ta İstanbul’da haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Tahıl Koridoru Zirvesi 10-11 Mayıs’ta İstanbul’da haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.