“Suriye’de Roket Saldırısında En Az Dokuz Kişi Öldü”

“Suriye’de Roket Saldırısında En Az Dokuz Kişi Öldü”

ABONE OL
16:43 - 19/08/2022 16:43
“Suriye’de Roket Saldırısında En Az Dokuz Kişi Öldü”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Suriye’de direnişçilerin elindeki bölgelerde görev yapan ilk yardım çalışanlarına göre, ülkenin kuzeyindeki El Bab’da bir pazar yerine düzenlenen roket saldırısında aralarında en az beş çocuğun da bulunduğu dokuz kişi hayatını kaybetti.

Suriye’de silahlı muhalif grupların kontrolundaki bölgelerde görev yapan ilk yardım örgütü Beyaz Miğferliler, saldırıda en az 28 kişinin de yaralandığını kaydetti.

Suriye’de 11 yıl boyunca hizipler arasında yaşanan çatışmalar, ülkenin kuzeyin rakip grupların farklı bölgeleri kontrol altına almasıyla sonuçlanmıştı.

El Bab, Halep’in Türkiye’nin desteklediği direnişçiler tarafından kontrol edilen kesiminde yer alıyor. Diğer bölgelerse Rusya’nın destek verdiği Suriye hükümetine ait kuvvetlerin elinde.

ABD’nin desteklediği ve Şam hükümetiyle diyalog başlatan Kürt grupların öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri de ülkenin kuzey ve kuzeydoğusundaki bazı bölgelerin kontroluna sahip.

SDG: “Saldırıyla bağlantımız yok”

Suriye Demokratik Güçleri’nin medya merkezi başkanı Ferhat Şami, grubun bugün El Bab’daki pazar yerine düzenlenen roket saldırısıyla bir bağlantısı olmadığını açıkladı.

El Bab’da aktivistler, Cuma namazı sonrasında, Türkiye’nin Suriye hükümeti ve muhalifler arasında uzlaşma sağlanması çağrılarını protesto etmek için gösteri düzenlemeyi planlıyordu.

Ancak aktivistler, bugünkü roket saldırısı sonrasında basına yaptıkları açıklamada, şiddetin tırmanması korkuları nedeniyle protestoları iptal ettiklerini bildirdi.

VOA tarafından geçilen “Suriye’de Roket Saldırısında En Az Dokuz Kişi Öldü” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Suriye’de Roket Saldırısında En Az Dokuz Kişi Öldü” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Suriye’de Roket Saldırısında En Az Dokuz Kişi Öldü” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.