Serbest kalan İsrailli rehineler 50 günün nasıl geçtiğini anlattı

Serbest kalan İsrailli rehineler 50 günün nasıl geçtiğini anlattı

ABONE OL
22:17 - 27/11/2023 22:17
Serbest kalan İsrailli rehineler 50 günün nasıl geçtiğini anlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İsrail ile Hamas arasında varılan geçici ateşkes kapsamında serbest bırakılan İsrail’e rehinelerin, Gazze’de nasıl koşullarda tutulduğuna ilişkin bilgiler gelmeye başladı.

Cuma günü başlayan geçici ateşkes kapsamında 58 rehine serbest bırakıldı. Çoğu ülke genelindeki hastanelerde tedavi gören rehineler kamuoyundan uzak.

Serbest bırakılan rehinelerin aile üyeleri yakınlarının yaşadıklarına ilişkin bilgileri paylaşmaya başladı. Hamas tarafından kuzeni teyzesi ve yeğeni serbest bırakılan Merav Raviv, yakınlarının çoğunlukla pirinç ve ekmek tüketerek düzensiz beslendiğini, 50 günde bir hayli zayıfladıklarını söyledi.

Akrabalarının rehine tutuldukları yerde yan yana dizilmiş sandalyelerde uyuduklarını tuvaleti kullanmak için bazen saatlerce sıra beklemek zorunda kaldıklarını paylaştı. 85 yaşındaki Yaffa Adar’ın torunu Adva Adar da babaannesinin kilo verdiğini söyledi.

“Biz Kuran’a inanan insanlarız size zarar vermeyeceğiz dediler, bizimle aynı şeyleri yediler”

85 yaşındaki serbest bırakılan rehine Yocheved Lipschitz, Gazze’nin altında örümcek ağı gibi uzanan tünellerde tutulduğunu söyledi. Kendisini kaçıranların “biz Kuran’a inanan insanlarız. Size zarar vermeyeceğiz” dediklerini kaydetti. Lipschitz rehinelere iyi davranıldığını, gerekli ilaçlar dahil olmak üzere tüm tıbbi bakımlarının yapıldığını da sözlerine ekledi.

Bulundukları koşulların temiz tutulduğunu belirten yaşlı kadın rehinelere günde bir öğün peynir salatalık ve ekmek verildiğini, kendisini kaçıranların da aynı şeyleri yediğini söyledi.

72 yaşındaki rehine Adina Moshe’nin yeğeni Eyal Nouri, teyzesinin uzun süre tünellerde tutulduğu için yere bakarak yürüdüğünü gün ışığına alışık olmadığını söyledi.

Serbest bırakılan rehinelerin büyük çoğunun fiziksel durumunun iyi olduğu, normal şekilde yürüyerek konuşabildiği görüldü. Ancak serbest bırakılan ileri yaştaki iki rehine, hayati tehlikeleri bulunduğu için hastanede tedavi altına alındı.

Hamas kontrolündeki Gazze sağlık bakanlığı verilerine göre 7 Ekim Hamas terör saldırısının ardından İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik hava ve kara saldırılarında 14.000’den fazla Filistinli hayatını kaybetti. Cuma günü başlayan ve Pazartesi günü sona erecek dört günlük geçici ateşkes kapsamında İsrail 150 Filistinli mahkumu, Hamas da 50 İsrailli rehineyi serbest bırakmayı kabul etti.

VOA tarafından geçilen Serbest kalan İsrailli rehineler 50 günün nasıl geçtiğini anlattı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Serbest kalan İsrailli rehineler 50 günün nasıl geçtiğini anlattı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Serbest kalan İsrailli rehineler 50 günün nasıl geçtiğini anlattı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.