“Savaşın zaten kalbindeyiz. İsrail kara harekatına başlarsa büyük bedel öder”

“Savaşın zaten kalbindeyiz. İsrail kara harekatına başlarsa büyük bedel öder”

ABONE OL
11:59 - 22/10/2023 11:59
“Savaşın zaten kalbindeyiz. İsrail kara harekatına başlarsa büyük bedel öder”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Lübnan’daki militan Hizbullah grubunun üst düzey bir yetkilisi, İsrail’in “Gazze Şeridi’nde kara harekatına başladığı anda büyük bir ödeyeceğini” söyledi. Yetkili, Hizbullah’ın “savaşın zaten kalbinde” olduğunu belirtti.

Hizbullah’ın üst düzey yöneticilerinden Şeyh Naim Kasım’ın açıklamaları, İsrail ile militan grup arasında Lübnan’ın güneyinde çatışmaların arttığı bir dönemde geldi.

Kasım, Hizbullah açısından, Lübnan-İsrail sınırını kızıştırmanın net bir amacı olduğunu kaydederek, “Düşman İsrail’i zayıflatmaya ve bizim hazır olduğumuzu bilmelerini sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

Hamas yetkilileri, İsrail’in Gazze’de kara operasyonu başlatması durumunda Hizbullah’ın da savaşa dahil olacağını açıklamıştı.

Filistinli Hamas militanlarının 7 Ekim’de sınırı geçerek İsrail’de 1400’ün üzerinde sivil ve askeri öldürmesinden sonra İsrail de Gazze’yi yoğun bir hava bombardımanına tutuyor. Gazze’de son iki haftada can kaybı 4 bini geçti.

İran’ın desteklediği, envanterinde on binlerce roket ve füze ile farklı türlerde insansız hava araçları bulunan Hizbullah’ın da İsrail-Hamas savaşında yeni bir cephe açmaya çalışabileceğinden endişe ediliyor.

Kasım, Hamas’la müttefik olan grubun Lübnan-İsrail sınırını kızıştırarak ve İsrail ordusuna ait üç bölüğün Gazze’de savaşmaya hazırlanmak yerine kuzeyde durmaya zorlayarak zaten çatışmanın gidişatına etki ettiğini söyledi.

Bir Hizbullah militanının cenazesinde konuşan Kasım, “Filistin direnişini ezmeye çalışmanız halinde, bölgedeki diğer direniş savaşçılarının herekete geçmeyeceğine inanıyor musunuz? Bugün savaşın tam kalbindeyiz. Bu savaşta başarılar sağlıyoruz” diye konuştu.

İsrail ordusu Cuma günü, üç sakininin karşılıklı açılan ateşte yaralandığı bir sınır kenti için tahliye emri vermişti.

Sınırda İsrail ve Hizbullah arasında bugün de çatışmalar yaşandı.

Kasım, Gazze’ye olası İsrail kara operasyonuyla ilgili olarak, “Bizdeki bilgilere göre, Gazze’de Hamas ve direniş savaşçılarının hazırlık düzeyi, İsrail’in kara harekatını onların mezarı haline dönüştürecek” ifadesini kullandı.

VOA tarafından geçilen “Savaşın zaten kalbindeyiz. İsrail kara harekatına başlarsa büyük bedel öder” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Savaşın zaten kalbindeyiz. İsrail kara harekatına başlarsa büyük bedel öder” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Savaşın zaten kalbindeyiz. İsrail kara harekatına başlarsa büyük bedel öder” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.