Merkez Bankası Başkanı Erkan hakkındaki iddiaları yalanladı:”Şaşkınım ve üzgünüm”

Merkez Bankası Başkanı Erkan hakkındaki iddiaları yalanladı:”Şaşkınım ve üzgünüm”

ABONE OL
12:31 - 19/01/2024 12:31
Merkez Bankası Başkanı Erkan hakkındaki iddiaları yalanladı:”Şaşkınım ve üzgünüm”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, dün akşam eski adı Twitter olan X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kendisini ve ailesini hedef alan haberlerin asılsız ve kabul edilemez olduğunu, sorumlular hakkında yasal haklarını kullanacağını söyledi.

Sözcü gazetesi, dün ön sayfadan verdiği haberinde, Merkez Bankası çalışanı Büşra Bozkurt’un, Hafize Erkan’ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığı iddiasına, Bozkurt’un Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) yaptığı başvuruya dayanarak yer vermişti.

Yine dün akşam DW Türkçe’de Pelin Ünker imzasıyla yayınlanan haberde Hafize Gaye Erkan’ın, Merkez Bankası’na ait sosyal tesisleri banka çalışanlarına kapattığı, tesisleri ve personelini kendi hizmetinde kullandığı iddia ediliyordu.

Merkez Bankası Başkanı Erkan, dün akşam saat 10.10’da X’te yaptığı paylaşımda, “Amerika Birleşik Devletleri’nde ekonomi ve iş dünyasının önemli isimleriyle gerçekleştirdiğimiz ve son derece verimli geçen görüşmeler sırasında öğrendiğim bu asılsız iddialar karşısında şaşkınlığımı ve üzüntümü kamuoyu ile özellikle paylaşmak isterim. Şahsımı ve Bankamızı itham eden asılsız haberler asla kabul edilemez niteliktedir. Sorumlular hakkında gerekli yasal haklarımı kullanacağım” ifadelerini kullandı.

Sözcü’de Cem Yıldırım imzasıyla yayınlanan habere göre Merkez Bankası çalışanı Büşra Bozkurt, 5 Ocak tarihli CİMER dilekçesinde, Hafize Gaye Erkan Hanım’ın babası Erol Erkan’a bankada oda, koruma ve makam aracı tahsis edildiğini öne sürüyordu.

Dilekçesinde yer verdiği ayrıntılara göre Erol Erkan, Büşra Bozkurt’tan kendi hizmetlerinde çalışmasını söylemiş, Bozkurt’tun ailevi nedenlerle geç saatlere kadar çalışamayacağını söylemesi üzerine Erkan “Bunu söyleyen elemana çalışmıyor gözüyle bakarım. Biz sizin için Amerikalardan kalkıp geldik. Tüm düzenimiz bozuldu. Seni çalıştığın yerde oturtturmayacağım” diye tehdit etmişti.

Erol Erkan’ın girişimiyle insan kaynaklarının harekete geçtiğini ve kovulduğunu iddia eden Büşra Bozkurt, Erkan’ın başkan yardımcısı odası kullandığını, bu odada Başkan Erkan’ın bebeğinin bakımına yardımcı olduğunu, Başkan Erkan ABD’deyken bile makam aracıyla bankaya gelip teftiş yaptığını ve talimatlarıyla çok sayıda personeli işinden ettiğini de öne sürmüştü.

İkinci iddia: Sosyal tesisleri ve personeli kişisel amaçlar için kullanma

İsmi gizli tutulan bir banka yetkilisine dayandırılan DW Türkçe haberinde ise, Ankara’daki Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Sosyal Tesisi’nin tadilat bahanesi ile banka çalışanlarına kapandığı, tesiste görevli aşçı ve garsonların Erkan ve ailesi emrine tahsis edildiğini iddia ediliyordu.

Haberde, 2023’te deprem gerekçesiyle personele kapatılan İzmir Özdere’deki kampın da sadece Başkan Erkan’ın ailesi tarafından kullanıldığı iddiası da yer alıyordu.

İsmi gizlenen TCMB çalışanı, Sözcü’nün haberinde Erol Erkan’a ithaf edilen iddiaları doğrulayarak, “Hiçbir resmi görevi olmamasına rağmen özel kalem, destek hizmetleri ve insan kaynakları başta olmak üzere bankanın idari birimlerine karıştığı, bilgi aldığı ve bu birimlerin başındaki kişilere doğrudan talimat verdiğini” söylüyordu. Özellikle başkanlık katında çalışan görevlilere psikolojik şiddet ve mobbing uyguladığını iddia ediyordu.

Başkanlık katında çalışan personelin aile bütünlüğü hiçe sayılarak sürekli İstanbul ve Ankara arasında görev değişikliği yapıldığını, çalışanlara keyfi olarak sabah saatlerine kadar mesai yaptırıldığını savunan kaynak, tüm bu gayri hukuki uygulamalara, bu birimlerin bağlı olduğu başkan yardımcılarının ses çıkaramadığını iddia ediyordu.

Merkez Bankası’nın başına son genel seçimin ardından getirilen Hafize Gaye Erkan’ın, geçen ay Hürriyet gazetesi Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’a verdiği ve çok tartışılan röportajı babasının ayarladığı öne sürülmüştü.

VOA tarafından geçilen Merkez Bankası Başkanı Erkan hakkındaki iddiaları yalanladı:
“Şaşkınım ve üzgünüm”
haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Merkez Bankası Başkanı Erkan hakkındaki iddiaları yalanladı:
“Şaşkınım ve üzgünüm” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Merkez Bankası Başkanı Erkan hakkındaki iddiaları yalanladı:
“Şaşkınım ve üzgünüm”
haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.