İsrail-Hamas savaşı 10. haftasında

İsrail-Hamas savaşı 10. haftasında

ABONE OL
13:17 - 09/12/2023 13:17
İsrail-Hamas savaşı 10. haftasında
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İsrail ordusu Gazze’nin güneyi Han Yunus’ta askeri harekatına devam ederken bölgede çatışmaların evlerden evlere yaşandığı yönünde haberler geliyor.

İsrail-Hamas savaşının 10. haftasında yüzbinlerce kişi çatışmalardan uzaklaşmak için kıyı bölgelerine ya da bölgenin güneyinde bulunan Refah’a gitti.

İsrail Cuma günü Hamas’ın elindeki rehinelerden birini kurtarmak için düzenlenen operasyonda iki askerinin ağır yaralandığını duyurdu. İsrail Hamas’ın elinde hala 137 rehinenin olduğunu belirtiyor.

7 Ekim’de Hamas’ın İsrail saldırısında 240 kişi rehin alınmıştı. İsrail ve Hamas arasında varılan geçici ateşkes çerçevesinde rehinelerin bir bölümü serbest bırakıldı. İsrail de karşılığında İsrail cezaevlerindeki çoğu kadın ve çocuk 200’den fazla tutukluyu serbest bıraktı.

Gazze’nin kuzeyinde de İsrail ordusu ile Hamas arasında şiddetli çatışmaların olduğu belirtiliyor. Bölgenin kuzeyinde hala binlerce kişinin kaldığı kaydediliyor.

Bu arada İsrail, Filistinli erkekleri sorgulamak için Gazze’nin kuzeyinde topladığını açıkladı. Perşembe günü Beyt Lahiya’da onlarca erkeğin iç çamaşırlarıyla toplu halde diz çökmüş, elleri arkadan bağlı haldeki görüntüleri kamuoyuna yansımıştı.

İsrail Filistinlileri sorgulamak için bu şekilde bir araya topladığını belirtiyor

Birleşmiş Milletler gözlemcileri İsrail askerlerinin bir barınağa dönen okulda kalan ve en küçüğü 15 yaşında olan erkekleri gözaltına aldığını belirtiyor.

İsrail’in Gazze’ye yönelik askeri harekatı havadan ve karadan olmak üzere önce bölgenin kuzeyine yönelik olarak başlamış, ardından da kara harekatı Gazze’nin merkezi ve güneyine odaklanmıştı.

Günlerdir Cebaliye mülteci kampında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

BM, bölgedeki iki hastaneden biri olan Al Awda’nın İsrail güçlerince sarıldığını ve hastanede İsrail topçu ateşi nedeniyle hasarın oluştuğunu kaydediyor. İsrail keskin nişancılarının da hastane içine ateş açtığı bölgeden gelen bilgiler arasında.

7 Ekim’den sonra Batı Şeria’ya yönelik İsrail operasyonlarında da önemli oranda artış var.

İsrail Batı Şeria’daki Filistinlilere uygulanan kısıtlamaları da arttırdı.

İsrail güçlerinin Cuma günü Batı Şeria’da bir mülteci kampına düzenledikleri operasyonda altı Filistinli yaşamını yitirdi.

Batı Şeria’da Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik saldırıları da artmış durumda.

7 Ekim’de Hamas’ın İsrail saldırısında 1200’den fazla kişi yaşamını yitirdi. Buna karşılık olarak İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında ise 16 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

VOA tarafından geçilen İsrail-Hamas savaşı 10. haftasında haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İsrail-Hamas savaşı 10. haftasında haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İsrail-Hamas savaşı 10. haftasında haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.