“İsrail Gazze’ye kara harekatına hazırlanıyor” 

“İsrail Gazze’ye kara harekatına hazırlanıyor” 

ABONE OL
11:52 - 26/10/2023 11:52
“İsrail Gazze’ye kara harekatına hazırlanıyor” 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu bugün televizyondan yayınlanan açıklamasında, İsrail’in Gazze’ye kara harekatı hazırlığında olduğunu söyledi ancak operasyonun zamanlaması ya da diğer bilgiler hakkında herhangi bir ayrıntı vermedi.

Benyamin Netanyahu, İsrail ordusunun Hamas tarafından kontrol edilen Gazze’ye ne zaman gireceğine ilişkin kararın, merkezdeki muhalefet partilerinden birinin liderinin de yer aldığı hükümetin özel savaş kabinesi tarafından alınacağını söyledi.

“Zaten binlerce teröristi öldürdük ve bu sadece başlangıç” diyen Netanyahu harekatın zamanı ve nasıl olacağını açıklamayacağını belirtti.

İsrail, 7 Ekim’de Hamas’ın İsrail’in sınır kasabalarına düzenlediği ve yaklaşık 1400 kişinin ölümüne yol açan saldırısının ardından, nüfusun yoğun olduğu Gazze Şeridi’ni günlerce yoğun bombardımana tuttu. Hamas yönetimindeki Gazzeli yetkililere göre bombardımanlarda 6 bin 500’den fazla Filistinli öldürüldü.

Hamas’ın saldırısına yol açan güvenlik aksaklıklarının sorumluluğunu şu ana kadar üstlenmeyen Netanyahu, olaya karışan herkesin hesap vereceğini söyledi.

“Skandal kapsamlı bir şekilde soruşturulacak” diyen Netanyahu, “Herkes cevap vermek zorunda kalacak, ben de. Ama bunların hepsi ancak savaştan sonra olacak” diye konuştu.

Wall Street Journal, daha önce ABD’li ve İsrailli yetkililere atıfta bulunarak, İsrail’in Gazze işgalini şimdilik ertelemeyi kabul ettiğini, böylece ABD’nin bölgeye füze savunması tedarikini hızlandırabileceğini bildirmişti.

Reuters Pazartesi günü, Washington’un İsrail’e kara saldırısını ertelemesini tavsiye ettiğini ve Filistinli militanlarla arabuluculuk yapan Katar’ı, daha fazla rehineyi serbest bırakmaya ve olası daha geniş bir bölgesel savaşa hazırlanmaya çalışırken bu görüşmelerden haberdar ettiğini bildirdi.

VOA tarafından geçilen “İsrail Gazze’ye kara harekatına hazırlanıyor”  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “İsrail Gazze’ye kara harekatına hazırlanıyor”  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “İsrail Gazze’ye kara harekatına hazırlanıyor”  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.