İkinci rehine grubunun serbest bırakılmasında sorun yaşanıyor

İkinci rehine grubunun serbest bırakılmasında sorun yaşanıyor

ABONE OL
18:04 - 25/11/2023 18:04
İkinci rehine grubunun serbest bırakılmasında sorun yaşanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Hamas, bugün 13 rehinenin daha serbest bırakılması sürecini askıya aldığını duyurdu. Yapılan açıklamada, buna gerekçe olarak yardım tırlarının Gazze’ye girmesine yönelik verilen sözün yerine getirilmemesini gösterdi.

Açıklamada, yardım tırlarının Gazze’ye girişi sağlanana kadar rehinelerin serbest bırakılmayacağı ifade edildi.

Bu açıklamadan dakikalar önce İsrail ordusu Hamas’ın 13 rehineyi Uluslararası Kızılhaç Örgütü yetkililerini teslim etmek üzere olduğunu açıklamışlardı.

Ancak son dakikada rehinelerin serbest bırakılması konusunda sorun olduğuna dair Hamas’tan açıklama geldi.

Cuma günü ilk rehine grubunun serbest bırakılmasının ardından Hamas’ın 7 Ekim’de düzenlediği saldırılarda rehin aldığı kişilerden 13’ünü daha Cumartesi günü serbest bırakması bekleniyordu.

Sabah saatlerinde İsrail sözcüsü de yaptığı açıklamada, Hamas’ın 13 rehineyi daha serbest bırakacağını buna karşın İsrail’in de 39 Filistinli tutukluyu serbest bırakacağını söylemişti.

Bugün serbest kalmaıs beklenen rehinelerin hangi ülke vatandaşları olduklarına dair henüz net bir bilgi bulunmuyor.

Öte yandan rehinelerin serbest bırakılması sürecinin devamıyla birlikte üzerinde 4 gün uzlaşıya varılan ateşkesin uzayabileceği de ifade ediliyor.

VOA tarafından geçilen İkinci rehine grubunun serbest bırakılmasında sorun yaşanıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İkinci rehine grubunun serbest bırakılmasında sorun yaşanıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İkinci rehine grubunun serbest bırakılmasında sorun yaşanıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.