Hamas 13 rehineyi daha serbest bıraktı

Hamas 13 rehineyi daha serbest bıraktı

ABONE OL
18:04 - 25/11/2023 18:04
Hamas 13 rehineyi daha serbest bıraktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İsrail ordusu, Hamas’ın elindeki rehinelerden 13 kişinin daha serbest bırakıldığını açıkladı. Açıklamaya göre rehineler, Uluslararası Kızılhaç Örgütü yetkililerine teslim edildi.

Dün ilk rehinelerin serbest bırakılmasının ardından Hamas 7 Ekim’de düzenlediği saldırılarda rehin aldığı kişilerden 13’ünü daha serbest bıraktı. Hamas 13 rehineyi varılan uzlaşma çerçevesinde Uluslarası Kızılhaç Örgütü yetkililerine teslim etti.

Sabah saatlerinde İsrail sözcüsü de yaptığı açıklamada, Hamas’ın 13 rehineyi daha serbest bırakacağını buna karşın İsrail’in de 39 Filistinli tutukluyu serbest bırakacağını söylemişti.

Bugün serbest kalan rehinelerin hangi ülke vatandaşları olduklarına dair henüz net bir bilgi bulunmuyor.

Öte yandan rehinelerin serbest bırakılması sürecinin devamıyla birlikte üzerinde 4 gün uzlaşıya varılan ateşkesin uzayabileceği de ifade ediliyor.

VOA tarafından geçilen “Hamas 13 rehineyi daha serbest bıraktı” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Hamas 13 rehineyi daha serbest bıraktı” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Hamas 13 rehineyi daha serbest bıraktı” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.