“Gazze’nin kuzeyinde çocuklar açlıktan ölüyor”

“Gazze’nin kuzeyinde çocuklar açlıktan ölüyor”

ABONE OL
13:15 - 05/03/2024 13:15
“Gazze’nin kuzeyinde çocuklar açlıktan ölüyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Tedros Ghebreyesus, Gazze’nin kuzeyinde çocukların açlıktan öldüğünü söyledi.

Ghebreyesus Dünya Sağlık Örgütü ekiplerinin Ekim ayından bu yana ilk defa Al-Awda ve Kamal Adwan hastanelerini ziyaret ettiğini açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü Başkanı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda tespitleri “can sıkıcı bulgular” olarak niteledi.

Ghebreyesus, gıda yetersizliğinin 10 çocuğun ölümüne neden olduğunu kaydetti ve yüksek düzeyde kötü beslenmenin olduğunu vurguladı.

Filistin Yönetimi’nden bir sağlık yetkilisi de sıvı kaybı ve kötü beslenme nedeniyle Gazze’nin kuzeyinde yaşamını yitiren çocuk sayısının 15’e yükseldiğini belirtti.

Tedros Ghebreyesus, hastane binalarının da tahrip olduğunu belirtti ve İsrail’e çatışmaları durdurma ve güvenli-düzenli şekilde insani yardım dağıtımına olanak sağlaması çağrısı yaptı.

Birleşmiş Milletler geçen hafta Gazze’de açlığın nerdeyse kaçınılmaz olduğunu belirtmişti.

Üst düzey bir Birleşmiş Milletler yardım görevlisi de Gazze’de yaklaşık 600 bin kişinin yıkıcı seviyede gıda güvensizliğiyle karşı karşıya olduğunu belirtmiş ve bölgenin kuzeyinde iki yaş altındaki altı çocuktan birinin şiddetli dengesiz beslenmeden acı çektiğini belirtmişti.

2 Mart’ta ABD ilk defa havadan yardım malzemelerini Gazze’ye bırakmıştı.

Bununla birlikte yardım kuruluşları havadan yardımların insanlara yardım ulaştırmada etkisiz kaldığını savundu.

VOA tarafından geçilen “Gazze’nin kuzeyinde çocuklar açlıktan ölüyor” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Gazze’nin kuzeyinde çocuklar açlıktan ölüyor” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Gazze’nin kuzeyinde çocuklar açlıktan ölüyor” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.