Fidan Filistin toplantısına katılmak üzere New York’ta

Fidan Filistin toplantısına katılmak üzere New York’ta

ABONE OL
23:03 - 22/01/2024 23:03
Fidan Filistin toplantısına katılmak üzere New York’ta
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BM Güvenlik Konseyi’nin Filistin konulu toplantısına katılmak üzere ABD’nin New York kentinde.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Hakan Fidan’ın yarın New York’taki toplantıya katılacağı, ayrıca ikili görüşmeler yapacağı kaydedildi. Bakanlık yapılacak ikili görüşmelere ilişkin ayrıntı ise vermedi.

Fidan haftasonunda Hamas lideri İsmail Haniye ile görüşmüştü. Görüşmede, Gazze’de ateşkesin en kısa sürede temin edilmesi, insani yardımların arttırılması, Hamas tarafından 7 Ekim’de rehin alınan kişilerin serbest bırakılması ve kalıcı barış için iki devletli çözüm konularının ele alındığı belirtilmişti.

BM Güvenlik Konseyi’nde Gazze’de genişletilmiş insani yardımların kesintisiz ve güvenli erişimi için “acil adım atılması” talep edilen karar tasarısı dört kez yapılan ertelemenin ardından 22 Aralık’ta kabul edilmişti.

Tasarı, 15 üyeli BMGK’de 13 “evet” oyu alırken, oylamada ABD ve Rusya “çekimser” kalmıştı.

Oylamadan önce, Rusya’nın Gazze’de insani yardımlara kesintisiz ve güvenli erişim sağlanması için çatışmalara acilen ara verilmesi talep ettiği değişiklik önerisini ABD veto etmişti.

Filistin Dışişleri Bakanlığı, kararı “geç kalınmış olsa da Gazze’deki saldırıların sona ermesi yolunda atılmış bir adım olarak” değerlendirmişti.

VOA tarafından geçilen Fidan Filistin toplantısına katılmak üzere New York’ta haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Fidan Filistin toplantısına katılmak üzere New York’ta haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Fidan Filistin toplantısına katılmak üzere New York’ta haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.