“Epstein iddianamesinde adı geçen Banu Küçükköylü ben değilim”

“Epstein iddianamesinde adı geçen Banu Küçükköylü ben değilim”

ABONE OL
15:19 - 11/01/2024 15:19
“Epstein iddianamesinde adı geçen Banu Küçükköylü ben değilim”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Çocuklara cinsel taciz ve tecavüz iddiasıyla yargılanarak mahkum edilen, ardından kaldığı hücrede intihar eden ABD’li işadamı Jeffrey Epstein’in iddianamesinde yer alan isimler tartışılmaya devam ediyor.

İddianamedeki uçak listesinde ismi geçtiği iddia edilen kişilerden biri olarak kamuoyunda ismi ön plana çıkan Banu Küçükköylü’ye VOA Türkçe ulaştı. Küçükköylü, ortada bir isim benzerliği olduğunu, kendisinin davayla bir ilgisi olmadığını anlattı.

Jeffrey Epstein hakkında 2015 yılında hazırlanan iddianame, geride bıraktığımız hafta kamuoyuna açıldı. İddianamede daha önce isimleri kod adıyla verilen çok sayıda kişinin gerçek kimlikleri ortaya çıktı. İddianamede iki de Türk vatandaşının ismi Jeffrey Epstein’in uçağına binerek seyahat eden isimler arasında gözüktüğü iddia ediliyor.

Bu isimler Banu Küçükköylü ve Turabi Fırat. Küçükköylü ve Fırat’a ilişkin iddianamede herhangi bir bilgi ya da iddia yer almıyor.

Küçükköylü, VOA Türkçe’ye konuştu ve o kişinin kendisi olmadığını söyledi. Refia Banu Küçükköylü, kendisinin 1991 yılında Türkiye Güzellik Yarışması’na katıldığını ve ardından da bir süre ABD’nin Los Angeles şehrinde yaşadığını ve emlak yatırımları danışmanlığı yaptığını söyledi. Küçükköylü halen Türkiye’de emlak yatırımları danışmanlığı işini sürdürüyor.

Banu Küçükköylü isim benzerliği, kendisinin daha önce güzellik yarışmasına katılmış olması ve daha sonra ABD’de de emlak sektöründe çalışmasından dolayı kendisinin iddianamede ve uçak listesinde adı geçen şahıs zannedildiğini söylüyor.

Küçükköylü, “Dava ile benim ilgim yok. Epstein’i tanımıyorum ve hiçbir bağım yok. Ben Los Angeles’ta yaşadım, bekarım ve çocuk sahibi değilim” dedi.

Banu Küçükköylü, 2021 yılında İngiliz “Sun” gazetesinin de benzer bir yanılgıyla kendisine ulaştığını söyledi. Küçükköylü, o tarihte gazetede yer alan haberde de uçakta adı geçen kişinin kendisi olabileceğinin ifade edildiğini ancak onlara da durumun bir isim benzerliğinden kaynaklandığını anlattığını belirtti.

Türkiye’den çocuk kaçırılma iddiaları

Öte yandan iddianamede, Epstein’e küçük kızları sağladığı düşünülen eski Polonyalı model Adriana Ross’a yöneltilen soruda, Türkiye’den ve Çek Cumhuriyeti’nden küçük kız çocuklarının işadamına götürüldüğü sorusuna dair de sosyal medyada yanlış bilgiler dolaşıyor.

Bu soru iddia edildiği üzere Epstein’in pilotu Nadya Marçinkov’a sorulmuyor ve yine iddia edildiği şekilde bu soruya Türkiye’den çocukların kaçırıldığına dair bir yanıt verilmiyor.

Adriana Ross bu konudaki soruya karşı yanıt vermeme hakkını kullandığını söyleyerek cevap veriyor.

VOA tarafından geçilen “Epstein iddianamesinde adı geçen Banu Küçükköylü ben değilim” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Epstein iddianamesinde adı geçen Banu Küçükköylü ben değilim” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Epstein iddianamesinde adı geçen Banu Küçükköylü ben değilim” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.