Çin: “Ukrayna’daki Durum Kaygı Verici”

Çin: “Ukrayna’daki Durum Kaygı Verici”

ABONE OL
14:27 - 11/03/2022 14:27
Çin: “Ukrayna’daki Durum Kaygı Verici”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Çin Başbakanı Li Kiçiang, Ukrayna’daki durumun “kaygı verici” olduğunu, ateşkes görüşmelerinde Rusya ve Ukrayna’yı desteklemenin önemli olduğunu söyledi.

Parlamento oturumunun kapanışındaki basın toplantısında konuşan Li, “Krizin barışçıl şekilde çözülmesine yardımcı olacak tüm çabaları destekliyor ve teşvik ediyoruz. Şimdi acil yapılması gereken; gerginliğin tırmanmasını, hatta kontrolden çıkmasını önlemektir” dedi.

Li, ülkelere uygulanan yaptırımlara karşı olduğunu çünkü bu yaptırımların “dünyanın ekonomik iyileşmesine zarar verdiğini” savunarak “Bu kimsenin yararına olmaz. Çin, dünya barışını ve istikrarını korumak ve kalkınmayla, refahı teşvik etmek için kendi yapıcı çabalarını göstermeye hazır” diye konuştu.

Rusya’yla yakın ilişkileri bulunan Çin, Rusya’yı Ukrayna saldırılarından dolayı kınamayı ve saldırıları “işgal” olarak adlandırmayı reddediyor.

Çin ayrıca, Batı’nın Rusya’ya uyguladığı yaptırımların “hukuksuz olduğunu” savunarak, soruna uzlaşıyla çözüm bulunması gerektiğini bildiriyor.

VOA tarafından geçilen Çin: “Ukrayna’daki Durum Kaygı Verici” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Çin: “Ukrayna’daki Durum Kaygı Verici” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Çin: “Ukrayna’daki Durum Kaygı Verici” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.