Çavuşoğlu 24 Mayıs’ta İsrail’e Gidiyor

Çavuşoğlu 24 Mayıs’ta İsrail’e Gidiyor

ABONE OL
12:01 - 21/04/2022 12:01
Çavuşoğlu 24 Mayıs’ta İsrail’e Gidiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 24 Mayıs’ta İsrail’e gideceğini söyledi.

Çavuşoğlu, CNN Türk kanalına yaptığı açıklamada, Enerji Bakanı Fatih Dönmez ile birlikte 24 Mayıs’ta İsrail ve Filistin’de temaslarda bulunacağını kaydetti.

Mevlüt Çavuşoğlu’nun İsrail ziyaretinde Dışişleri Bakanı Yisrael Katz ile görüşmesi, görüşmede büyükelçilerin yeniden atanması konusunun da ele alınması bekleniyor.

Filistin ve Gazze’ye ilişkin anlaşmazlıklar nedeniyle 2018 yılında Türkiye ile İsrail karşılıklı olarak büyükelçilerini geri çekmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise dün, haftalık AKP Meclis grubu toplantısındaki konuşmasında İsrail’le ilişkilere de değindi.

Erdoğan, “İsrail ile siyasi ve ekonomik ilişkilerimizi geliştirmek için attığımız adımlar başkadır, Kudüs davamız başkadır” diyerek, İsrail’in görmezden gelinemeyeceğini söylemişti.

Erdoğan ayrıca, “Filistin davasını savunmanın yolunun İsrail ile dengeli, tutarlı ve makul ilişkilerden geçtiğini” ifade etmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile Kudüs’teki son olaylara ilişkin telefon görüşmesi yapmıştı.

VOA tarafından geçilen Çavuşoğlu 24 Mayıs’ta İsrail’e Gidiyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Çavuşoğlu 24 Mayıs’ta İsrail’e Gidiyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Çavuşoğlu 24 Mayıs’ta İsrail’e Gidiyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.