Bilim Kurulu Aşı Gündemiyle Toplanıyor

Bilim Kurulu Aşı Gündemiyle Toplanıyor

ABONE OL
14:20 - 02/12/2020 14:20
Bilim Kurulu Aşı Gündemiyle Toplanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye’de son günlerde artan vaka sayıları ve hastanelerde yaşanan yoğunlukların ardından Corona virüsü salgınıyla ilgili olarak Bilim Kurulu bugün bir kez daha Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanıyor. Toplantının gündeminde birinci sıradaki madde aşı konusu olacak, yeni alınan önlemler ve değerlendirmeler yapılacak.

Toplantı saat 17.00’de başlayacak ve video konferans yöntemiyle yapılacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Türkiye’de salgına karşı aşı uygulamasının 10 gün içerisinde başlayacağını açıklamasının ardından kurulda bu konunun ayrıntılı şekilde konuşulacağı düşünülüyor.

Türkiye, Çin’den 50 milyon doz aşı sipariş etmiş durumda. Hükümet Çin’den gelen aşının ücretsiz olarak yapılacağını açıklamıştı. Bilim Kurulu’nda aşının yapılacağı öncelikli grupların ve aşılama yöntem ve takvimine dair ayrıntıların konuşulması bekleniyor.

Türkiye, Çin dışında başta Pfizer ve BioNTech firmasının ürettiği aşı olmak üzere diğer aşı üreticileriyle de irtibat halinde. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yaptığı açıklamada diğer firmalarla da aşı temini konusunda görüşmeler yapıldığını dile getirmişti. Ancak Çin’den alınacak aşı dışındaki diğer üreticilerin aşıları ücretli olacak. Sağlık Bakanlığı Plan ve Bütçe Komisyonu’nda HDP’nin, tüm aşıların ücretsiz olması ve bununla ilgili bakanlık bütçesine ek kaynak sağlanması önerisi, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedilmişti.

Kurulda ayrıca yerli aşı çalışmalarının da gündeme gelmesi ve yerli aşı çalışmalarında gelinen nokta hakkında bilgilerin paylaşılması bekleniyor. Yerli aşının Nisan ayı itibariyle kullanılmaya başlanması bekleniyor.

VOA tarafından geçilen Bilim Kurulu Aşı Gündemiyle Toplanıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Bilim Kurulu Aşı Gündemiyle Toplanıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Bilim Kurulu Aşı Gündemiyle Toplanıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.