“ABD’nin F-16 teklif ve kabul mektubu ulaştı, inceliyoruz”

“ABD’nin F-16 teklif ve kabul mektubu ulaştı, inceliyoruz”

ABONE OL
12:43 - 29/02/2024 12:43
“ABD’nin F-16 teklif ve kabul mektubu ulaştı, inceliyoruz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 40 yeni ve mevcut 79 adet F-16 savaş uçağının modernizasyonu, mühimmat ve teçhizatını içeren talebe ABD’nin cevap verdiğini bildirdi.

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bugün bakanlıkta düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında, ABD’den F-16 savaş uçağı tedarik sürecine ilişkin, şunları kaydetti:

“Hava Kuvvetleri Komutanlığımızın ihtiyaçları doğrultusunda, 40 adet yeni F-16 Blok-70’in tedariki, mevcut 79 adet F-16’nın ise modernize edilmesi ile bunlara ait mühimmat, malzeme ve teçhizatı içeren talebimize ilişkin ABD tarafından gönderilen ‘Taslak Teklif ve Kabul Mektubu’ Bakanlığımıza ulaşmıştır. İlgili birimlerimiz gerekli inceleme ve değerlendirmelere başlamıştır.”

“Üretim ve modernizasyon faaliyetlerinin Türkiye’de yapılmasına yönelik teklifimiz ABD’ye iletildi”

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, basın bilgilendirme toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

ABD’den F-16 tedariği konusunda daha önce açıklandığı gibi, her iki tarafın incelemelerini tamamladıktan sonra biraraya geleceğini belirten Bakanlık kaynakları, bu görüşmede ortak inceleme ve değerlendirme yapılacağını, ardından anlaşmanın sonuçlandırılacağı ve takvimin işlemeye başlayacağını söyledi.

Kaynaklar, fiyatlandırmanın liste ve ürünler üzerinden yapılacağını belirterek, “Nihai anlaşma safhasına gelindiğinde bu anlaşmanın toplam maliyeti ortaya çıkacaktır. Üretim ve modernizasyon faaliyetlerinin Türkiye’de yapılmasına yönelik teklifimiz ABD makamlarına iletilmiştir” bilgisini paylaştı.

“Almanya’nın Eurofighter konusuna olumlu yaklaşması bekleniyor”

Bakanlık kaynakları, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in İngiltere’yi ziyaretinde Eurofighter konusunun gündeme gelip gelmediğine dair soruyu, “Bakanımız resmi bir davet üzerine İngiltere’yi ziyaret etmiştir. Söz konusu ziyarette ikili ve bölgesel savunma ve güvenlik konularında görüş alışverişinde bulunulmuştur. Bu ziyaretteki gündem başlıklarından biri de Eurofighter konusu olmuştur. Eurofighter konsorsiyumu ülkelerinden Almanya’nın, bu konudaki olumlu yaklaşımı beklenmektedir. İngiltere ve üretici firma temsilcileri ile teknik görüşmelere devam edilmektedir” diye yanıtladı.

VOA tarafından geçilen “ABD’nin F-16 teklif ve kabul mektubu ulaştı, inceliyoruz” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “ABD’nin F-16 teklif ve kabul mektubu ulaştı, inceliyoruz” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “ABD’nin F-16 teklif ve kabul mektubu ulaştı, inceliyoruz” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.