Wuppertal Camii projesine belediyeden onay

Wuppertal Camii projesine belediyeden onay

ABONE OL
11:58 - 10/03/2023 11:58
Wuppertal Camii projesine belediyeden onay
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaleti Wuppertal şehrinde inşa edilecek Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Merkez Camii’nin projesi, Belediye Meclisi tarafından onaylandı.

 

Merkez Camii projesine belediyeden onay
Uzun bir uğraş sonucunda Wuppertal-Elberfeld şehrinde yaklaşık 7 bin metrekare alan üzerine planlanan caminin yapılması için ilk adım olan mutabakat kararı, Belediye Meclisi oturumunda oy çokluğuyla onaylandı. 41 yıllık mevcut caminin ihtiyaçlara cevap veremediği, 7 bin metrekare alan üzerine modern mimari özellikleri yansıtacak yeni bir cami ve külliyenin inşa edilmesinin zaruri ihtiyaç olduğu daha önce kamuoyuyla paylaşılmıştı. Projenin onaylanmasıyla ilgili bir açıklama yapan Wuppertal DİTİB Merkez Camii Başkanı Ersin Özcan, yeni caminin sadece bir ibadethaneden ibaret olmayacağını, sosyal ve kültürel alanlarda da hizmet verecek bir külliye inşa etmek istediklerini söyledi. Merkez Camii’nin birlikte yaşamanın bir sembolü olacağını ifade eden Özcan, şunları söyledi:
Merkez Camii projesine belediyeden onay

‘MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ’
“Çok uzun soluklu bir yoldu. 2009 yılında ilk çalışmamıza arsa alımıyla başladık. Şehir merkezine 250 metre uzaklıkta, otoban çıkışında ve şehrin ana yolu üzerinde bulunan 7 bin metrekare arsamızla ilgili, 2013 ve 2014 yıllarında Wuppertal Üniversitesi’nden profesörün katıldığı bir toplantı ile proje üzerine çalışma yaptık. 2020 yılına kadar bir kısım süreçlerin ardından aynı yılın sonunda yönetim kurulu olarak projemizi kamuoyuna tanıttık. Belediyemizden de destek aldık. Şimdi alınan bu kararı DİTİB camiası olarak büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz. Wuppertal’da inşa edeceğimiz cami, sadece Müslümanlara değil, şehirde yaşayan her milletten insana hizmet verecek. Bu eser, birlikte yaşamanın sembolü, bir buluşma ve kaynaşma yeri olacak. Emeği geçenlerin büyük gayretleri ve desteği olmasaydı, bu projenin ilk adımı onaylanmazdı. Daha yolun başındayız. Projenin başından bu yana yanımızda olan, bütün emeği geçenlere ve tüm Wuppertal halkına teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum.”

Merkez Camii projesine belediyeden onay

Resmi işlemler tamamlandıktan sonra en kısa sürede cami ve külliyenin inşasına başlayacaklarını belirten Özcan, 800 kişinin aynı anda ibadet edebileceği Merkez Camii’nde, kadın, yetişkin ve gençler için ayrı ayrı bölümlerin yapılacağını, 700 metrekare ibadet alanın bulunduğu külliyede içinde yönetim odası, eğitim, sosyal ve kültürel amaçlı birimler, eğitim merkezi, konferans salonu, kütüphane ve ticari alanların yanı sıra kapalı otoparkın yer alacağı söyledi.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.