SİZİ DEĞERLİ KILAN, KENDİNİZE BİÇTİĞİNİZ DEĞERLERDİR

ABONE OL
10:00 - 25/10/2022 10:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Hepimiz yaşadığımız hayatta   değerli olduğumuzu bilmek istiyoruz.

En önemli diğer iki güzel duygu ise, Sevmek ve takdir edilmektir. Fakat tüm bunlar için kendimize ne kadar değer veriyoruz? Veya değerli olmak için ne yapmalıyız?

Değer görmek, insan olarak hepimizin hakkıdır. Eğer bizler kendimizi, benliğimizi, olduğumuz gibi olmayı, ruhumuzun bütünlüğünü ve kendimize olan saygınlığımızı, özdeğerimizin farkında olur, kendimizi seversek insanlara öyle davranırız. Çünkü insanlar bizi kendimize biçtiğimiz değerlerle kabul eder ve ona göre davranırlar.

Bazen iç sesimizi dinleyerek kendimize çok kötü davranırız. Değersiz görürüz. Mutsuz oluruz. Oysa, Yaşamdaki en büyük güç insanın kendine olan sevgisi ve içindeki yaşam inancıdır.

Bizler bunun farkında olur öyle yaşarsak insanlarda bize ona göre davranacaktır. Hayatta yaşayabilmek için bir hedefimiz mutlaka olsun.

Herkese hakkettiği kadar değer verelim. Kendimize iyi davranalım ve sevelim. İçimizde birikmiş olan tüm duyguları karşı tarafa söyleyelim.

Kendimize ait mutlaka gizli alanlarımız olmalı. Kimseye bağımlı olarak yaşamamalı. Hayır demesini bilmeli. Bu yaptıklarımız bazende  değerlerimizi korumak adına istemediğimiz insanlardan geri çekilerek, hiç kimse den beklenti içine girmeden, bizi sevsin diye veya onların onayını almak ve mutlu etmek için kendimizden ödün verip başkaları için yaşamamalıyız. Bazen de kendi dünyamız içinde kimse olmadan mutsuz olduğumuz ortamlardan uzak kalıp mutlu olmayı başarmayı ve yalnız olmaktan da keyif almayı bilmeliyiz.

Aksi taktirde insanları onayını almak için yaşamak, Ruhumuzu çok kötü şekilde yaralar.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.