“Rehinelerin serbest kalması için anlaşmaya varıldı” iddiası

“Rehinelerin serbest kalması için anlaşmaya varıldı” iddiası

ABONE OL
12:48 - 19/11/2023 12:48
“Rehinelerin serbest kalması için anlaşmaya varıldı” iddiası
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Amerikan Washington Post gazetesi İsrail, Amerika ve Hamas’ın kadın ve çocuklardan oluşan onlarca rehinenin serbest kalması için geçici bir anlaşmaya vardığını belirtti.

İsrail Başbakanı Netanyahu’yla Amerikalı yetkililer ise henüz bir anlaşma olmadığını belirtiyor.

Amerika’nın önde gelen gazetelerinden olan Washington Post haberini söz konusu anlaşmayla ilgili bilgisi olan kişilere dayandırdığını belirtiyor.

Gazetenin haberine göre altı sayfalık anlaşmaya göre rehinelerin serbest bırakılması önümüzdeki birkaç gün içinde başlayabilir.

Haber tam da İsrail’in Hamas’a karşı Gazze’deki saldırısını bölgenin güneyine genişletmeyi planladığı bir döneme denk geliyor.

Anlaşmaya göre taraflar en az beş gün boyunca bütün askeri faaliyetlerini durduracak ve her 24 saatte bir 50 ya da daha fazla rehine serbest bırakılacak.

Hamas, 1200’den fazla kişinin yaşamını yitirdiği İsrail’e 7 Ekim saldırısında 240 kişiyi rehin almıştı.

Gazetenin haberine göre ayrıca çatışmaların duraklamasının bir başka amacı önemli oranda insani yardımın Gazze’ye girmesini sağlamak.

Anlaşmanın taslağının Katar’daki görüşmelerde oluşturulduğu belirtiliyor.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ise Cumartesi akşam saatlerinde düzenlediği basın toplantısında rehinelerle ilgili doğrulanmamış iddialar olduğunu ve şu an itibarıyla bir anlaşma olmadığını kaydetti.

Bir Beyaz Saray sözcüsü de İsrail ve Hamas’ın geçici bir ateşkes konusunda henüz anlaşmaya varmadığını, Amerika’nın bir anlaşma için çalışmaya devam ettiğini kaydetti.

VOA tarafından geçilen “Rehinelerin serbest kalması için anlaşmaya varıldı” iddiası haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Rehinelerin serbest kalması için anlaşmaya varıldı” iddiası haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Rehinelerin serbest kalması için anlaşmaya varıldı” iddiası haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.