“Rehinelerin serbest bırakılması için ateşkese ihtiyaç var”

“Rehinelerin serbest bırakılması için ateşkese ihtiyaç var”

ABONE OL
22:41 - 27/10/2023 22:41
“Rehinelerin serbest bırakılması için ateşkese ihtiyaç var”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Hamas’tan bir yetkili, Gazze’deki rehinelerin serbest bırakılmasını, İsrail’in Gazze bombardımanını durduracak bir ateşkes şartına bağladı.

Rus gazetesi Kommersant, Moskova’yı ziyaret eden Hamas heyetinden bir yetkilinin, Hamas’ın 7 Ekim’de düzenlediği saldırıda farklı Filistinli hizipler tarafından rehin alınanların tamamının yerlerinin belirlenmesi için zamana ihtiyaç olduğunu söylediğini aktardı.

Habere göre Hamas yetkilisi Ebu Hamit, “Çoğu sivil onlarca kişiyi rehin aldılar, bu kişileri Gazze Şeridi’ne bulmak ve daha sonra serbest bırakmak için zamana ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

Şimdiye kadar dört rehinenin serbest bırakıldığını söyleyen Ebu Hamit, Hamas’ın “sivil tutukluları” serbest bırakma amacını açıkça ifade ettiğini kaydetti.

Ancak Ebu Hamit, bunun için “sakin bir ortam” gerektiğini söyledi ve İsrail bombardımanında 50 rehinenin öldüğü iddiasını yineledi.

Rus medyasına göre Moskova’daki Hamas yetkilileri, hangi ülkenin pasaportunu taşırlarsa taşısınlar ellerindeki tüm rehineleri İsrailli olarak gördüklerini, İsrail ateşkesi kabul edinceye kadar rehinelerin hiçbirini serbest bırakamayacaklarını belirtti.

VOA tarafından geçilen “Rehinelerin serbest bırakılması için ateşkese ihtiyaç var” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Rehinelerin serbest bırakılması için ateşkese ihtiyaç var” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Rehinelerin serbest bırakılması için ateşkese ihtiyaç var” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.