Obamalar Başkanlık Portreleri İçin Beyaz Saray’da

Obamalar Başkanlık Portreleri İçin Beyaz Saray’da

ABONE OL
23:11 - 07/09/2022 23:11
Obamalar Başkanlık Portreleri İçin Beyaz Saray’da
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Eski Başkan Barack Obama ve eşi eski First Lady Michelle Obama, beş yıldan uzun süre sonra Beyaz Saray’a dönerek resmi portrelerinin açılış törenine katıldı.

Ressam Robert McCurdy’nin, Toni Morrison ve Nelson Mandela’nın önceki portrelerini hatırlatan arka planı beyaz portrede, gri takım elbiseli eski başkanı tuvalinin ortasına yerleştirdiği görüldü.

Eski First Lady ise Brooklynli ressam Sharon Sprung tarafından mavi elbisesiyle Beyaz Saray’ın Kırmızı Oda’sında resmedildi.

Etkinliğe ev sahipliği yapan Demokrat Başkan Joe Biden, ”Barack Obama’dan daha dürüst, ahlaklı ve cesur çok az kişiyi tanıdım. Beni hiçbir şey ABD Başkanı olmaya senin yanında sekiz yıl görev yapmak kadar çok hazırlayamazdı” dedi.

Biden, 2009-2017 yılları arasında Obama’nın başkan yardımcılığını üstlenmişti.

ABD başkanları ve eşlerinin büyük resmi portreleri Beyaz Saray’ın koridorlarını ve odalarını süslüyor.

Geleneksel olarak eski bir başkan halefinin döneminde portresinin açılış töreni için Beyaz Saray’a dönüyor. Ancak eski Başkan Donald Trump yönetimi Obamalar için tören düzenlemedi.

Trump 2016 yılında seçimi kazanmadan ve Obama’dan görevi devralmadan önce Obama’nın ABD’de doğmadığı ve başkan olmaması gerektiği şeklindeki gerçek olmayan inanışı destekliyordu.

Obama da başkanlığı döneminde birlikte yürüttükleri çalışmalardan dolayı Biden’a teşekkür etti.

Obama ”Dürüstlüğüne, gücüne, en önemlisi de demokrasimize ve Amerikan halkına inancın için teşekkür ederiz. Ülke sen göreve gelmeden öncesine göre daha iyi durumda hepimiz bu nedenle sana derin şükran duymalıyız” diye konuştu.

Obama, çoğu şu an Biden’la birlikte Beyaz Saray’da çalışan eski çalışanlarına da teşekkür etti.

Obamalar’ın 2018’de tanıtılan ve Smithsonian Ulusal Portre Müzesi’nde sergilenen portreleri turistlerin büyük ilgisini çekmişti.

Obama başkanlığının ardından ilk olarak Nisan ayında Beyaz Saray’a tekrar dönerek Biden’a sağlık yasalarının imzalandığı bir etkinlikte eşlik etmişti. Obama, Joe Biden’la birlikte, Obamacare olarak anılan Hesaplı Sağlık Hizmetleri Yasası ile ilgili bir programa katılmıştı.

VOA tarafından geçilen Obamalar Başkanlık Portreleri İçin Beyaz Saray’da haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Obamalar Başkanlık Portreleri İçin Beyaz Saray’da haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Obamalar Başkanlık Portreleri İçin Beyaz Saray’da haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.