*** Nuri Şahin, ”günün onbiri”ne seçildi

*** Nuri Şahin, ”günün onbiri”ne seçildi

ABONE OL
22:16 - 11/09/2010 22:16
*** Nuri Şahin, ”günün onbiri”ne seçildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Nuri Şahin, ”günün onbiri”ne seçildi

Alman Birinci Ligi
(Bundesliga) takımlarından Borussia Dortmund’da forma giyen milli
futbolcu Nuri Şahin, Alman gazeteleri tarafından ”günün onbiri”ne
seçildi

Alman Birinci Futbol Ligi’nde 3. hafta karşılaşmaları ile devam edildi.

Borussia Dortmund, sahasında Wolfsburg’u 2-0 yendiği maçta ilk golü milli futbolcu Nuri Şahin kaydetti.
    

Türk kökenli hakem Deniz Aytekin’in yönettiği Brossia Dortmund-Wolfsburg karşılaşmasının ilk yarısı golsüz berabere tamamlandı. Brossia Dortmund’un üstün oynadığı maçın 50. dakikasında Nuri yaklaşık 25 metreden attığı şutla takımını 1-0 öne geçirdi. Karşılaşmanın 67. dakikasında Japon oyuncu Shinji Kagawa’nın attığı golle durumu 2-0 yapan Borussia Dortmund, karşılaşmadan 2-0 galibiyetle ayrıldı. Bu sezon ilk golünü atan Nuri, karşılaşmanın 73. dakikasında sarı kart gördü.
    

Bayer Leverkusen’in, deplasmanda Hannover ile 2-2 berabere kaldığı maçta İsviçre milli takımının Türk kökenli oyuncusu Eren Derdiyok bir gol attı.
    

Hannover’in 20. dakikada Didier Ya Konan ve 50. dakikada Mohammed Abdelaoue’nin attığı gollerle 2-0 öne geçtiği karşılaşmada, Bayer Leverkusen 62. dakikada Eren Derdiyok ile farkı 1’e düşürdü: 2-1.
    

Bayer Leverkusen, 89. dakikada Patrick Helmes’in attığı golle eşitliği sağladı ve maç 2-2 berabere sonuçlandı. Hannover’de 36. dakikada ikinci sarı karttan dolayı kırmızı kart gören Emanuel Pogatetz oyun dışı kalırken, Bayer Leverkusen’de Michael Ballack sakatlığı nedeniyle 31. dakikada oyundan alındı.
    

Milli futbolcu Halil Altıntop’un formasını giydiği Eintracht Frankfurt, deplasmanda Borussia Mönchengladbach’ı 4-0’lık bir skorla yendi.
    

Eintracht Frankfurt’un gollerini Benjamin Köhler, Theofanis Gekas (2) ve Patrick Oschs’un attığı maçta 90 dakika oyunda kalan Halil, Gekas’ın 64. dakikada takımını 4-0 öne geçirdiği golün asistini yaptı.
    

Freiburg, sahasında Stuttgart’ı 2-1 yenerken, Hamburg-Nürnberg maçı 1-1 berabere tamamlandı.
    

Ligde dün oynanan karşılaşmada lider Hoffenheim sahasında Schalke 04’ü 2-0 yendi.

NURİ ŞAHİN

Ligin 3. haftasında Borussia Dortmund’un sahasında Wolfsburg’u 2-0 yendiği karşılaşmada bir gol atan ve oynadığı futbolla göz dolduran Nuri, ”Bild am Sonntag” ve ‘B.Z” gazeteleri tarafından ”günün onbiri”ne seçilirken, ”Welt am Sonntag” gazetesinde de haftanın oyuncuları bölümünde, Frankfurt’ta oynayan Thoefanis Gekas ve Hoffenheim’lı oyuncu Luiz Gustavo’nun ardından 3. sırada yer aldı.
    

Belçika ve Kazakistan ile yapılan 2012 Avrupa Şampiyonası elemelerinde milli takımda forma şansı bulamayan Nuri, maçtan sonra yaptığı açıklamada, ”Son günler benim için kolay geçmedi. Bugün herkese bir şeyler göstermek istedim. Milli Takım’da sözlerle değil, iyi performans ile yer alacağımı biliyorum” dedi.
    

Dortmund-Wolfsburg maçında yaklaşık 25 metreden attığı şutla takımını 1-0 öne geçiren Nuri, performansı ile de dikkati çekti.

(aa) 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.