Nürnberg’de 100. Yıl Atatürk ve Cumhuriyet Kupası Schweinfurt Türkiyemspor’un

Nürnberg’de 100. Yıl Atatürk ve Cumhuriyet Kupası Schweinfurt Türkiyemspor’un

ABONE OL
20:39 - 23/12/2023 20:39
Nürnberg’de 100. Yıl Atatürk ve Cumhuriyet Kupası Schweinfurt Türkiyemspor’un
1

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Nürnberg Başkonsolosluğu himayesinde düzenlenen “100.Yıl Atatürk ve Cumhuriyet Kupası “sahibini buldu.

Finalde Nürnberg SV Eyüp Sultan’ı 1-0 yenen Türkiyemspor Schweinfurt kupaya uzanan taraf oldu.

Nürnberg Berliner Platz spor salonunda gerçekleşen organizasyon istiklal marşımızın okunması ile başladı. Daha sonra Türkiye Cumhuriyeti Nürnberg Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci bir konuşma yaparak şunları söyledi.

KAZANAN DOSTLUK VE CUMHURİYETİMİZ OLACAK

“Cumhuriyetimizin ilanın 100. Yıldönümü vesilesiyle Başkonsolosluğumuzun himayesinde tertip edilen “100.yıl Cumhuriyet Kupası Salon Futbol Turnuvası’na hepiniz hoş geldiniz.
Hazırlık toplantılarımızda diğer konuların yansıra, ödül komsunu da görüştük. Spor kulüplerinize ne ödül vereceğimizi ele aldık. Kulüplerimizin hepsi, turnuvanın Cumhuriyetimizin 100.yılı vesilesiyle düzenlendiğini ve Cumhuriyetin en büyük ödül olduğunu belirttiler Tüm kulüplerimizle gurur duyuyor. Cumhuriyetimizin 100.yıl coşkusunun yaşanacağı ve dostluğun kazanacağı turnuvaya katılan spor kulüplerinin yöneticileri ile futbolcularına ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

ÖNEMLİ BİR TURNUVA

Başkonsolos Fatma Taşan Cebeci, topluluğumuz ve gençlerin açısından oldukça önemli bir ihtiyacı karşılayacağını düşündüğümüz bu turnuvanın gerçekleşmesinde maddi-manevi desteklerini esirgemeyen sponsorlara teşekkür ederek, turnuvanın daha zengin bir içeriğe kavuşması adına grafik tasarımlarımızı üstlenen Enis Büyük ’e de içten teşekkür etti.

ÇOŞKU VE HEYECAN

Başkonsolos Fatma Taşan Cebeci, sözlerini “Büyük coşku ve heyecanla, bir şölen geçirmesini arzuladığımız turnuvaya katılan tüm takımlarımıza tekrar başarılar diliyor, dostluğun, spor ve sporcuya yakışır şekilde centilmence ve tatlı rekabet içinde geçecek maçlar görmek istediğini belirterek, Kazana dostluk ve Cumhuriyetimiz olacaktır şeklinde sonlandırdı. Fatma Taşan Cebeci kupanın başlama vuruşunu yaptı.

ÜÇÜNCÜLÜK MAÇI

Tüm gün süren maçlar sonunda 3.lük maçında TKV Forcheim rakibi SV Türk Gençlik Regensburg’u 3-2 yenerek 3. Oldu.

FİNAL MACI

Finalde, SV Eyüp Sultan Nürnberg ile Türkiyem SV Schweinfurt karşı karşıya geldi. Maçı 1-0 kazanan Schweinfurt SV Türkiyem Spor, Cumhuriyet kupası birincisi olarak kupanın sahibi oldu.

SPORCULARA MADALYA VERİLDİ

Gol kralı Focheim’dan Yahya, en iyi kalecide Eyüp Sultan’dan Enes oldu. Yahya Alkusa ise en iyi futbolcu seçildi.

Şöhretler, kız erkek genç karma takımına karşı gösteri maçı yaptı. Katlan tüm takımlara katılımları için kupa ve sporculara madalya ve atkı verildi.

GRUBLAR ŞÖYLE OLUŞTU

A GRUBU: Eyüp Sultan Nurnberg, FC Schweinfurt, Türkspor Nürnberg, Forcheim Türk kulübü, Türkspor Freystadt.

B GRUBU : Türk SV Gostenhof, SV Türkgücü Neustadt, Sinopspor Burgfgengelfeld, SV Türkgençlik Regensburg, Türkiyemspor Schweinfurt

C GRUBU: Türkgücü Schweinfurt, SV Bosborus Coburg, TükSV Erlangen, Batı Trakya

D GRUBU : Vatanspor Kulmbach, Türkspor Röthenbach, FC Türk Hof, Nürnberg Vatanspor.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN /Nürnberg

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.