Şampiyonlar Ligi çeyrek maçları öncesi “IŞİD tehdidi”

Şampiyonlar Ligi çeyrek maçları öncesi “IŞİD tehdidi”

ABONE OL
21:59 - 10/04/2024 21:59
Şampiyonlar Ligi çeyrek maçları öncesi “IŞİD tehdidi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Avrupa’nın en büyük kupası UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final maçları, dün oynanan Arsenal-Bayern Münih ve Real Madrid-Manchester City maçlarıyla başladı.

Bugün Paris Saint Germain (PSG) ile Barcelona takımları Fransa’nın başkentinde, Atletico Madrid ve Borussia Dortmund ise İspanya’nın başkentinde karşı karşıya gelecek.

Paris’teki maç öncesi Fransız makamlarımdan güvenlik uyarısı geldi.

Darmanin:“IŞİD açık bir şekilde tehdit etti, polis, güvenlik önlemlerini önemli ölçüde arttırdı”

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin IŞİD’den gelen bir tehdit nedeniyle maç için güvenliğin arttırılacağını söyledi.

Darmanin, IŞİD’in sadece bu akşamki maçı değil, tüm çeyrek final maçlarını tehdit ettiğini kaydederek, “IŞİD açık bir şekilde tehdit etti. Polis, güvenlik önlemlerini önemli ölçüde arttırdı” dedi.

Konuya yakın bir kaynak AFP haber ajansına, “IŞİD, iletişim kanallarından biri aracılığıyla, özellikle Fransa’yı değil ama tüm Şampiyonlar Ligi çeyrek finallerini tehdit etti” açıklamasında bulundu.

IŞİD’den paylaşım: “Hepsini öldürün”

Sosyal medyada IŞİD tarafından yayıldığı iddia edilen görsel paylaşımda bu hafta çeyrek final maçlarının oynanacağı stadyumların adları ile birlikte “kill them all” (hepsini öldürün) ifadelerine yer veriliyor.

Şampiyonlar Ligi maçlarının rövanşları 16 ve 17 Nisan tarihlerinde Dortmund, Barcelona, Münih ve Manchester’da oynanacak.

UEFA: “Tüm maçların gerekli güvenlik düzenlemeleri ile oynanması planlanmaktadır”

Avrupa futbolunun çatı kuruluşu UEFA’dan da konuyla ilgili bir açıklama geldi. Tehdide rağmen tüm maçların oynanacağını belirten UEFA şunları kaydetti:

“UEFA, bu haftaki Şampiyonlar Ligi maçlarına yönelik terör tehdidi iddialarının farkındadır ve ilgili yerlerdeki yetkililerle yakın irtibat halindedir. Tüm maçların gerekli güvenlik düzenlemeleri ile oynanması planlanmaktadır.”

PSG teknik direktörü Luis Enrique da maç öncesi yaptığı basın toplantısında, “Terörist tehditler kimi endişelendirmiyor ya da kaygılandırmıyor ki? Umarım bu kontrol edebileceğimiz bir şeydir ve bunlar sadece tehdittir ve hiçbir şey olmaz” dedi.

VOA tarafından geçilen Şampiyonlar Ligi çeyrek maçları öncesi “IŞİD tehdidi” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Şampiyonlar Ligi çeyrek maçları öncesi “IŞİD tehdidi” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Şampiyonlar Ligi çeyrek maçları öncesi “IŞİD tehdidi” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.