Yunanistan, Ukrayna’ya hava savunma sistemi desteği vermeyecek

Yunanistan, Ukrayna’ya hava savunma sistemi desteği vermeyecek

ABONE OL
14:30 - 26/04/2024 14:30
Yunanistan, Ukrayna’ya hava savunma sistemi desteği vermeyecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Ukrayna’ya Patriot ya da S-300 gibi hava savunma sistemleri konusunda destek olamayacaklarını söyledi.

AB ve NATO müttefikleri, özellikle de hava savunma mühimmatına sahip Yunanistan ve İspanya gibi ülkeler başta olmak üzere, Kiev’e daha fazla koruyucu sistem tedarik etme baskısı altında.

Miçotakis dün geç saatlerde Skai TV’ye verdiği bir mülakatta “Yunanistan Ukrayna’ya S-300 ya da Patriot göndermeyecek” dedi.

Avrupa Birliği bakanları 22 Nisan’da yaptıkları açıklamada Ukrayna’ya nasıl daha fazla hava savunma sistemi sağlayabileceklerini acilen gözden geçirdiklerini ancak Kiev’in en çok değer verdiği Patriot sistemleri konusunda somut vaatlerde bulunmaktan kaçındıklarını ifade etti.

“Bizden destek istendi ve biz de neden yapamayacağımızı açıkladık” diyen Miçotakis, bu sistemlerin “caydırıcı kabiliyetimiz için kritik önemde” olduğunu da sözlerine ekledi.

Türkiye ile yaşanan gerginlikler göz önüne alındığında savunma Atina için, özellikle de muhafazakâr bir hükümet için çok hassas bir konu.

Yunanistan geçmişte Ukrayna’ya binlerce roket, patlayıcı, piyade savaş araçları (IFV), yüksek patlayıcı yangın çıkarıcılar, mühimmat ve tanksavar roketleri göndermişti.

ABD, Kongre’nin Ukrayna için 61 milyar dolarlık bir yardım paketini onaylamak üzere yarım yıldır süren çıkmazı aşmasından günler sonra yarın, Ukrayna’ya uluslararası yardımda bulunan donörlerin sanal toplantısına ev sahipliği yapacak.

VOA tarafından geçilen Yunanistan, Ukrayna’ya hava savunma sistemi desteği vermeyecek haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Yunanistan, Ukrayna’ya hava savunma sistemi desteği vermeyecek haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Yunanistan, Ukrayna’ya hava savunma sistemi desteği vermeyecek haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.