Trabzon’daki şiddete Fenerbahçe’den sert tepki; Ali Koç’tan “Olağanüstü Genel Kurul’da ligden çekilebiliriz” mesajı

Trabzon’daki şiddete Fenerbahçe’den sert tepki; Ali Koç’tan “Olağanüstü Genel Kurul’da ligden çekilebiliriz” mesajı

ABONE OL
20:40 - 18/03/2024 20:40
Trabzon’daki şiddete Fenerbahçe’den sert tepki; Ali Koç’tan “Olağanüstü Genel Kurul’da ligden çekilebiliriz” mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Dün akşam Trabzon’da oynanan ve Fenerbahçe’nin 3-2 üstünlüğü ile sonuçlanan maç sırasında ve sonrasında yaşanan şiddet olayları Türkiye gündemine oturdu.

Süper Lig lideri Galatasaray’ın beş puan gerisinde sahaya çıkan Fenerbahçe, bordo mavililere yenilmesi halinde şampiyonluk umudunu zora sokacaktı.

En üst lige çıktıktan sonra en çok Fenerbahçe ile şampiyonluk mücadelesi verdiğinden bu maçlara özel önem veren Trabzonspor taraftarları stadı tamamen doldurarak takımlarını destekledi.

Sahaya yüzlerce su şişesi ve meşale atıldı, yabancı madde Fenerbahçe kalecisinin çenesini kanattı

Sarı lacivertlilerin attığı ilk golden sonra sahaya yüzlerce pet şişe atıldı. Atılan pet şişelerden biri yan hakeme bir diğeri Fenerbahçeli futbolcu Dusan Tadiç’e geldi. Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal’a birkaç defa yabancı madde isabet etti.

Oyun 2-1’ken kale arkasındaki tribünden atılan meşale Fenerbahçe ceza sahasında yanmaya devam ederken hakem maçı oynattı.

Devam eden pozisyonda kazanılan serbest vuruşu gole çeviren Trabzonspor beraberliği yakaladı. Sarı lacivertliler bitime on dakika kala galibiyet golünü attı. Maçın uzatma dakikalarında kale içinde tedavisini yaptıran Fenerbahçe kalecisinin yabancı bir cismin isabet etmesi sonucu çenesi kanadı.

Şiddet maç sonu daha da büyüdü, sahaya polis girmedi

Fenerbahçeli futbolcular maç sonu orta sahada sevinirken bazı taraftarların sahaya girmesi gerilimi daha arttırdı.

Fenerbahçeli futbolcular saldırıya uğrarken en az iki Fenerbahçeli futbolcunun da saldırganlara tekme ve yumruk attığı görüldü.

Trabzon Emniyet Müdürlüğü polislerinin stadyumda olmadığı görülürken özel güvenlik güçlerinin müdahalesi yetersiz kaldı.

Kovalamaca sonunda soyunma odasına giden Fenerbahçe takımı yaklaşık üç saat bekleyişin ardından polis koruması eşliğinde havalimanına götürüldü.

TFF: “Olayların sorumluları ile ilgili gerekli cezai müeyyide uygulanacağından kimsenin şüphesi olmasın”

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) maç sonu yayınladığı kısa açıklamada yaşananların kabul edilemez olduğunu vurguladı.

TFF’nin açıklamasında, “Trendyol Süper Lig’de Trabzonspor A.Ş. ile Fenerbahçe A.Ş. arasında oynanan maç sırasında ve maçtan sonra meydana gelen olaylarla ilgili; temsilcilerimiz ve devlet yetkililerimiz ile iletişim halindeyiz. Bu olayların tekrarlanmaması için soruşturmalar tamamlandıktan sonra olayların sorumluları ile ilgili gerekli cezai müeyyide uygulanacağından kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerine yer verildi.

“12 kişi gözaltına alındı”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, maçtaki şiddet olaylarına karıştığı belirlenen 12 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

FIFA Başkanı Infantino: “Tüm futbolcular güvende ve emniyette olmalılar, şiddet kesinlikle kabul edilemez”

Dünya futbolunun en tepe yöneticisi olan FIFA Başkanı Gianni Infantino ise TFF’den şiddeti kınayan daha sert bir açıklama yaptı.

Infantino, “Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan Türkiye Süper Lig maçının ardından tanık olunan şiddet kesinlikle kabul edilemez. Bunların saha içinde ya da dışında, sporumuzda ya da toplumumuzda yeri yoktur. Bunu daha önce de söyledim ve yine söyleyeceğim. Futbolda istisnasız tüm oyuncular, dünyanın dört bir yanındaki pek çok insana keyif veren bu oyunu oynamak için güvende ve emniyette olmalıdır. İlgili makamları bu hususa her düzeyde riayet edilmesini sağlamaya ve Trabzon’da meydana gelen şok edici olayların faillerinin eylemlerinden sorumlu tutulmalarını sağlamaya çağırıyorum” diye konuştu.

Fenerbahçe olağanüstü genel kurula gidiyor: Ligden çekilme oylanacak

Fenerbahçe Yönetim Kurulu ise bugün yaptığı toplantısında kulüp genel kurulunu 2 Nisan Salı günü olağanüstü olarak toplama kararı aldı.

Sarı lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, “17 Mart 2024 gecesi oynanan Süper Lig müsabakasında meydana gelen olaylar ve son dönemde Türk futbolunda yaşananlara istinaden Futbol A Takımımızın Süper Lig’den çekilmesi dahil, alınacak aksiyonların değerlendirilmesi” ana gündem maddesi olarak belirlendi.

Ali Koç: “Rakibimizin siyasi ve bürokratik gücü ortada ama asıl sorumlu Türkiye Futbol Federasyonu”

Sarı lacivertli kulübünün televizyonu olan FBTV’de açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, sahadaki futbolcuların linç tehlikesi ile karşı karşıya kalmasına rağmen maçın durdurulmamasının sorumlusunun Türkiye Futbol Federasyonu olduğunu savundu.

Başkanlığını üstlendiği Kulüpler Birliği Vakfı’ndan istifa ettiğini duyuran Ali Koç, “Dünkü olaylar tamamen organizeydi. Aslı sorumluya gelmek istiyorum. Türkiye Futbol Federasyonu. Olaylar başladı büyüdü. Hakemin geç kalması, tribünleri cesaretlendirdi. Bu maçın devam etmesi olacak iş değil. Halil Umut Meler, böyle bir maçı UEFA’da maç devam ettirse, lisansı iptal edilirdi. Ülkenin içinde olduğu konjonktür nedeniyle başka hakem de o maçı iptal edemezdi. Rakibimizin siyasi gücünü, bürokratik gücünü biliyorsunuz. Meşale geliyor sahaya, düdük çalıp durdurmuyor. Devam ediyor, düdük çalıp faul veriyor. Bir şampiyonluğumuz daha zorbalıkla mı gidecekti? Aynı Denizli’de (2006’da) olduğu gibi. Aynı 2014’te otobüsün kurşunlanmasında olduğu gibi. Linç tehlikesine rağmen oyunu oynatanlar aynaya baksın” dedi.

Statta neden emniyet güçleri olmadığını soran Ali Koç, Fenerbahçe’nin ligden çekilmesi halinde başkanlığa devam edecek

Trabzon Emniyet Müdürlüğü’nün yeterli önlem almamasının ve stada giren taraftarların üst aramasının yapılmamasının ardından “organize” bir durum olduğunu iddia eden Koç, genel kurulda kongre üyelerinin ligden çekilmesi yönünde tutum alması halinde daha önce açıkladığı gibi başkanlıktan çekilmeyeceğini ifade etti.

Fenerbahçe Başkanı, “Bizim maçta her zaman polis olur. Polis yoktu dün statta. Arama da yokmuş maça girerken. Ne kadar üstleri arandı? Geçen sene taraflar iftar açmak için pet şişeyle geldiler ama polis sokmadı. Ama dün ne oldu? Bu organize bir olaydır. Kim organize ediyor, nasıl ediyor? Trabzon’a da geçmiş olsun. Trabzon bizi çok iyi ağırladı. Ertuğrul Başkan’a oğlumu teslim ettim. Ne onunla ne yönetimiyle sıkıntım yok. Bu ligde Fenerbahçe’ye yer yok. Her gün ölmektense bir gün ölürüz. Ligden çekilebiliriz, çekilme kararı alırsak, başkanlığı bırakmıyorum. Bir alt ligden kulübü tekrar Süper Lig’e çıkarıp, o zaman bırakırım” diye konuştu.

Trabzon yönetimine göre mağlubiyetin sorumlusu hakem Halil Umut Meler

Trabzonspor yönetimi ise henüz dünkü karşılaşma hakkında herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Bordo mavili kulübün X hesabından yapılan paylaşımda ise dünkü maçın mağlubiyetle sonuçlanmasının sorumlusu olarak hakem Halil Umut Meler gösterildi.

Trabzon basını ise çıkan olayları Fenerbahçe futbolcularının tahrik ettiğini öne sürdü.

Trabzonsporlu eski futbolcu Lemi Çelik: “Medya içinde provokatör diyeceğim bazı gazeteciler hafta boyu ortamı gerdi”

1983-1997 yılları arasında bordo mavililerin formasını giyen Trabzon doğumlu milli futbolcu Lemi Çelik, bir grup medya mensubunun geçen hafta oynanan Fenerbahçe-Pendikspor maçından beri Trabzonspor taraftarını galeyana getirdiğini ancak maç sırasında bazı Fenerbahçeli futbolcuların da ortamı gerdiğini savundu.

VOA Türkçe’nin konuştuğu Çelik, “İki takım yarışıyor. Fenerbahçe ve Galatasaray. Bunun Trabzonspor ile ilişkisi yok. Mert Hakan’ın Pendikspor maçındaki aşırı gol sevinci sonrası medya içindeki gazeteci diyemeyeceğim bazı provokatörler, ‘delikanlıysa bunu Trabzon’da da yapsın görelim’ diyerek hem taraftarları ‘bunları dövün’ diye dolduruşa getirdiler hem de Fenerbahçeli futbolcuları doldurdular. Ve bu hafta boyu sürdü. Evet maçta Fenerbahçeli futbolcular Mert Hakan ve Oosterwolde tribünleri tahrik etti. Ama taraftar yine de sahaya inmemeliydi. Yerdeki taraftara tekme atmak da en az seyircilerin yaptığı kadar vahşet” dedi.

Orta hakemin özellikle yan hakeme pet şişe isabet ettikten sonra soyunma odasına gitmeyerek hatalı davrandığını belirten Lemi Çelik, Trabzon Emniyeti’nin stadyumda bulunmamasının güvenlik zafiyeti yarattığının da altını çizdi.

VOA tarafından geçilen Trabzon’daki şiddete Fenerbahçe’den sert tepki; Ali Koç’tan “Olağanüstü Genel Kurul’da ligden çekilebiliriz” mesajı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Trabzon’daki şiddete Fenerbahçe’den sert tepki; Ali Koç’tan “Olağanüstü Genel Kurul’da ligden çekilebiliriz” mesajı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Trabzon’daki şiddete Fenerbahçe’den sert tepki; Ali Koç’tan “Olağanüstü Genel Kurul’da ligden çekilebiliriz” mesajı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.