‘Kara Cuma’ online satışları ABD’de 9,8 milyar dolara dünyada 70,9 milyar dolara ulaştı

‘Kara Cuma’ online satışları ABD’de 9,8 milyar dolara dünyada 70,9 milyar dolara ulaştı

ABONE OL
23:47 - 25/11/2023 23:47
‘Kara Cuma’ online satışları ABD’de 9,8 milyar dolara dünyada 70,9 milyar dolara ulaştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD’de her yıl Şükran Günü’nün ertesi günü olan Cuma günleri mağazalarda çok büyük indirimlerin yapıldığı yılın alışveriş yapmak için en iyi fırsat günü olarak bilinir.

‘Kara Cuma’ olarak büyük indirimlerin yapıldığı mağazalara girmek için geceden kuyruklara girilir, indirimde olan ürünleri satın almak isteyen müşterilerin izdiham görüntüleri yayınlanıp, her yıl tüm dünyada ilgiyle izlenir. Ancak bu görüntülere son yıllarda artık rastlanmıyor.

COVID-19 salgınıyla birlikte giderek artan online alışverişler, bu yıl ‘Kara Cuma’da’, zirve yaptı. Amerikalı tüketiciler, mağazalar önünde geceden kuyruğa girmek, satın alacakları indirimli ürüne izdiham içinde sahip olmak yerine kaotik kalabalıklardan kaçınmayı tercih etmesiyle birlikte bu yıl ‘Kara Cuma’ alışverişlerini online yapmayı tercih etti.

Cuma gece yarısı itibarıyla, Amerikalı tüketiciler ‘Kara Cuma’ online alışverişleri için 9 milyar 800 milyon dolar, dünya genelindeyse tüketiciler toplamda, 70 milyar 900 milyon dolarlık alışveriş yaparak tarihi rekora imza attılar.

Elektronik cihazlar yine en çok satılan ürünler arasında yer aldı.

İnternette yapılan e-ticaret işlemlerini analiz eden Adobe Analytics’e göre, 2022 yılında online yapılan ‘Kara Cuma’ alışverişlerinde bu miktarın, 9 milyar 120 milyon dolar olduğu, geçtiğimiz yıla oranla bu yıl online yapılan ‘Kara Cuma ‘alışverişlerinin geçtiğimiz yıla oranla yüzde 7,5 oranında artış gösterdiği görüldü.

Araştırma sonucuna göre bu yıl Amerikalı tüketiciler, online olarak verdikleri ‘Kara Cuma’ siparişlerinde en çok akıllı kol saatleri, televizyonlar ve Bluetooth kulaklıklar gibi elektronik ürünlerini satın aldılar.

Araştırmaya göre, Amerika’da son 12 yılın en yüksek enflasyonu yaşayan Amerikalı tüketiciler, satın aldıkları ürünün parasını ödeyeme korkusu nedeniyle son yıllara göre çok daha pahalı olan ‘Kara Cuma’nın’ indirimli ürünlerini satın almak için bütçelerini aşmamaya özen gösterdiler.

Enflasyon tüketiciyi korkuttu Klarna ve Afterpay ‘Şimdi al, sonra öde’ seçenekleri geçen seneye göre yüzde 72 oranında arttı

Adobe Analytics’e göre, tüketiciler geçtiğimiz hafta, Klarna ve Afterpay gibi ‘şimdi al, sonra öde’ gibi esnek ve vadeli ödeme seçeneklerini tercih ettiler. Araştırmaya göre, geçtiğimiz hafta ‘şimdi al, sonra öde’ tercihini kullanan tüketicilerin oranı, geçtiğimiz 2022 yılına göre yüzde 72 oranında artış gösterdi.

Kara Cuma dünya genelinde alışverişe ciddi rakamlar harcanan bir gün haline geldi.

Adobe Analytics’e göre, Amerikalılar Şükran Günü’nde de daha çok online alışveriş yapmayı tercih etti. Amerikalı tüketiciler ‘Şükran Gününde’, 5 milyar 600 milyon dolar alışveriş yaparak yeni bir rekor kırdılar. Araştırmalara göre, hem ‘Kara Cuma’ hem de ‘Şükran Günü’ için, yapılan indirimlere bakmak ve satın almak için Amerikalı tüketicilerin yüzde 79’u, cep telefonunu kullandı.

Akıllı telefonlardan yapılan ‘Kara Cuma’ ve ‘Şükran Günü’ alışverişleri bu yıl, 2022 yılına göre yüzde 10,4 oranında artış göstererek günlük 5 milyar 300 milyon dolarlık satış hacmi oluşturdu. Tüm online satışlarının yüzde 54’ü cep telefonlarından yapıldı.

VOA tarafından geçilen ‘Kara Cuma’ online satışları ABD’de 9,8 milyar dolara dünyada 70,9 milyar dolara ulaştı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ‘Kara Cuma’ online satışları ABD’de 9,8 milyar dolara dünyada 70,9 milyar dolara ulaştı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ‘Kara Cuma’ online satışları ABD’de 9,8 milyar dolara dünyada 70,9 milyar dolara ulaştı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.