İSTANBUL’DA 1 MAYIS ÇOŞKUSU

İSTANBUL’DA 1 MAYIS ÇOŞKUSU

ABONE OL
22:19 - 02/05/2022 22:19
İSTANBUL’DA 1 MAYIS ÇOŞKUSU
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, on binlerce kişinin katılımıyla İstanbul’da Maltepe Etkinlik Alanı’nda coşkuyla kutlandı.

İstanbul Maltepe’de saat 11.00’den itibaren meydana akın etmeye başlayan çeşitli siyasi partiler, sendikalar, sivil toplum kuruluşları ve taraftar grupları kilometrelerce uzunluğunda bir kortej oluşturdu. Kortej boyunca slogan atıp, şarkılar söyleyen kalabalık renkli görüntüler oluşturdu.

ÇARŞI GRUBU DİKKAT ÇEKTİ!

Rengarenk görüntülere sahne olan 1 Mayıs alanında sosyal-toplumsal sorunlara karşı duyarlılığıyla kamuoyunda tanınan Beşiktaş Çarşı Grubu canlı görüntüsü ve söylemleriyle mitinge katılanların dikkatlerini üzerinde topladı.

1 Mayıs mitingine katılan milletvekili, siyasilerin, sivil-tolum örgütü yöneticilerinin, belediye başkanları, eski ve yeni sendika başkanlığı yapmış kişilerin arasında, geçmişte Almanya’da Halkçı Devrimci Federasyonu (HDF) başkanlığı yapmış olan eski milletvekili, siyasetçi Ercan Karakaş ve Avrupa’da Alevi kurumlarında yöneticilik yapmış olan gazeteci-yazar Necdet Saraç’ta göze çarpan isimler arasındaydı.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Türk Dişhekimleri Birliği’nin (TDB) çağrısıyla Maltepe Meydanı’ndaki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Mitingi’ne on binlerce kişi katıldı.

Zafer direnenin olacak“, “Direne direne kazanacağız” sloganları eşliğinde yürüyen kortejler, İşçi Bayramı’nı Maltepe Meydanı’na kutladı.

Gazeteci Özlem Gürses ve oyuncu Bülent Parlak‘ın sunumu ile başlayan, 1 Mayıs programında Bandista grubunun ardından sahneye Ruhi Su Dostlar Korosu çıktı.

“BU DÜZENİ BİRLİKTE DEĞİŞTİRECEĞİZ”

Ruhi Su Dostlar Korosu’nun ardından DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Hayatta kalmak için, bu düzeni değiştirmek için hep birlikte mücadele veriyoruz.

Bu meydanda zamları hayır diyenler var, açlık sınırının altına gerileyen asgari ücretin artırılması için mücadele verenler var. Bu meydanda her türlü eşitsizliğe karşı eşitlik talebiyle mücadele eden, artan şiddete rağmen bir gece yarısı çıkarılan kararnameyle çıkılan İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkan kadınlar var”

Diyerek alandakilere seslendi. Arzu Çerkezoğlu konuşmasına şöyle devam etti.

“Bu düzeni birlikte değiştireceğiz. Başka bir düzen, ayakların baş olmasıdır. Devlet tek adamın değil, üretenlerin yönetmesidir. Başka bir düzen Emeğin Türkiyesi’dir.”

BOZGEYİK: ZAMLARA HEP BİRLİKTE ‘DUR’ DİYORUZ

Miting bitiş alanında, KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik de bir konuşma yaptı.  Bozgeyik yaptığı konuşmada şu görüşleri dile getirdi. “Bu hukuksuzluğun, adaletsizliğin hesabını soracağımıza söz veriyoruz. Bu baskıcı iktidarı uyarmaya çalışıyoruz. Zamlara, adaletsizliğe hep birlikte ‘dur’ diyoruz. Aylardır ülkenin dört bir yanında kamu emekçisi, işçisi, emeklisi ‘geçinemiyoruz diyerek sesini duyurmaya çalışıyor. Savaşa, sömürüye, adaletsizliğe hep birlikte ‘dur’ diyoruz.

Bugün ülkemizde genç işsizlik aldı başını gidiyor. İşçi cinayetlerinde katliam yaşanıyor. Barış talebimizi yükseltiyoruz. Gençlerimizin savaşlarda ölmesine yeter diyoruz” dedi.

Mitingde, yapılan konuşmaların ardından, Kardeş Türkülerinin çaldığı ezgiler eşliğinde, halaylar çekilerek yürüyüş başladığı gibi, barışçıl bir şekilde herhangi bir önemli olay yaşanmadan son buldu.

Haber ve Fotoğraflar Ali Akdemir

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.