İlk defa eski bir ABD Başkanı ile ilgili ceza davası 25 Mart’ta başlıyor

İlk defa eski bir ABD Başkanı ile ilgili ceza davası 25 Mart’ta başlıyor

ABONE OL
11:12 - 16/02/2024 11:12
İlk defa eski bir ABD Başkanı ile ilgili ceza davası 25 Mart’ta başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Eski Başkan Donald Trump’ın 2016 seçimleri öncesi “sus payı” olarak ödediği 130 bin doları şirket masrafı göstermekle suçlandığı dava 25 Mart’ta başlıyor. Trump’la ilgili Georgia’da 2020 seçim sonuçlarını tersine çevirme çabalarıyla ilgili davanın geleceği ise davanın savcısıyla ilgili iddialar nedeniyle belirsiz.

Hakkındaki 4 ayrı iddianamede 91 suçlamayla karşı karşıya olan eski Başkan Donald Trump’la ilgili ceza davası 25 Mart’ta New York’ta başlayacak.

Hakim Juan Manuel Merchan’ın, duruşmaların 25 Mart’ta başlaması yönünde aldığı karar sonrasında, Trump ve avukatları karara tepki gösterdi.

Ancak Hakim Merchan geri adım atmadı.

Trump’a 34 suçlama yöneltiliyor.

Yöneltilen suçlamalar arasında 2016 seçimlerinin bütünlüğünü etkilemek ve Stormy Daniels’a ödediği parayı şirket masrafı göstermek de var.

Daniels, 2016 seçimleri öncesi Trump’la cinsel ilişkisi konusunda konuşmaması için kendisine 130 bin dolar ödendiğini belirtiyor.

Trump bunu inkar ediyor.

Trump’ın o dönem avukatı Michael Cohen ise ayrı bir federal davada aynı iddialar nedeniyle seçim kampanyası finansmanı suçu işlediğini kabul etmiş ve 2018 yılında üç yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Manhattan bölge savcısı Alvin L. Bragg, hakimin kararından memnun olduğunu ve yapılacak duruşmaları sabırsızlıkla beklediğini ifade etti.

Trump ise 25 Mart kararını “rezillik” olarak niteledi ve davanın siyasi olduğunu iddia etti.

Bu arada Trump’la ilgili Georgia’daki 2020 seçim sonuçlarıyla ilgili davanın geleceği belirsiz bir durum aldı.

Trump ve diğer bazı sanıklar, davayı yürüten Fulton Bölge Savcısı Fani Willis’in, Willis’in ekibinde yer alan Nathan Wade ile olan ilişkisi nedeniyle davadan el çektirilmesi gerektiğini belirtiyor.

Wade’e Willis’in ofisi tarafından maaş verilirken ikilinin birlikte yaptıkları seyahatler için ödeme yapıldığı ileri sürülüyor.

Wade ve Willis ilişki iddialarını doğrulamakla birlikte bunun kendilerine maddi bir çıkar sağlamadığını belirtiyor.

Wade ve Willis ayrı ayrı mahkemede ifade verdiler.

Trump’ın ve 2020 seçim sonuçlarını tersine çevirmekle suçlanan bazı sanıkların avukatları iki isme sorular yönelttiler.

Hakim iki ismin maddi çıkar sağladığının kanıtlanması durumunda Willis’in davadan el çektirilebileceğinin mesajını vermişti.

Willis davadan çekilmek zorunda kalırsa davanın devam edip etmeyeceği belirsiz. Devam etse, nasıl sürdürüleceği de belirsiz.

Willis’in davaya devam edip etmeyeceğine hakim karar verecek.

Georgia’daki davada Trump 2020 seçim sonuçlarını tersine çevirmeye çalışmakla suçlanıyor.

VOA tarafından geçilen İlk defa eski bir ABD Başkanı ile ilgili ceza davası 25 Mart’ta başlıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İlk defa eski bir ABD Başkanı ile ilgili ceza davası 25 Mart’ta başlıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İlk defa eski bir ABD Başkanı ile ilgili ceza davası 25 Mart’ta başlıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.