İki Bin Gönüllü Miami Sahillerini Temizliyor

İki Bin Gönüllü Miami Sahillerini Temizliyor

ABONE OL
23:28 - 02/01/2021 23:28
İki Bin Gönüllü Miami Sahillerini Temizliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Florida çok uzun ve geniş kumsallarıyla bilinen bir eyalet ama onları temiz tutmak zor iş. Amerika’nın Sesi bu zor işi yakından inceledi.

Miami kumsalları gelenseksel olarak çok ilgi çeken bir bölge, hem turistler hem de yerel halk için. Fakat onları temiz ve ilgi çekici tutabilmek genelde kendilerini buna adamış bir grup gönüllüye düşüyor. Bu gönüllüler yakıcı güneşin altında çöpleri topluyor.

‘Bu Kumsalı Temizle’ derneğinin kurucusu Maria Jose Algarra, “Çöplü bir kumsal görmek istemezsiniz. Benim için herkesin gerçek Miami’yi deneyimlemesi önemli. Bunun için de Miami’nin temiz olması çok önemli. Sadece bizim için değil, ayrıca doğamız için de bu önem taşıyor. Bunun için zamanımın çoğunu bronzlaşmak yerine kumsalı temizlemekle geçiriyorum” diyor.

Colombia kökenli Maria Algarra, Miami’ye New York’tan geldi, hukuk diploması aldı ve avukatlık stajı yapıyor. Haftasonlarını arkadaşlarıyla kumsalı temizliyerek geçiriyor.

Algarra kısa süre sonra temiz havada çalışmanın ofis ortamında çalışmaktan daha tatmin edici olduğunu fark etti. Ondan sonra da gönüllülerden oluşan ‘Bu Kumsalı Temizle’ derneğini kurmaya girişti.

Algarra, “Bana ilham vermeyen bir işte 9-5 çalışma temposunda olmak istemedim. Ne yapmak istediğimi anlayınca işimden istifa etmeye karar verdim ve kendimi ‘Bu Kumsalı Temizle’ işini yürütmeye adadım” diye konuşuyor.

Allgarra’nın ailesi de yüksek ücretli işinden istifa etmesine destek vermiş. “Ülkemde çöp toplamayı kirli bir iş olarak görüyorlar. Fakat bu, en tatmin edici iş benim için. Şimdi anlıyor ve çok gurur duyuyorlar.”

Bugün onlarca gönüllü Algarra’ya kumsalı temizleme konusunda yardım ediyor. Ve yüzlerce kişi de düzenlediği etkinliklerde katılıyor. Ekibiyle birlikte kumsalları temizlemeyi festivale dönüştürmek istiyor. Her temizlik öncesi müzik, hafif yemekler hatta küçük eğlenceler de var.

Gönüllü Augusto Barbaran, “Bu tür işleri ilk yapmaya başladığımda sanırım Algarra karşılaştığım ilk gönüllülerden biriydi. Çok nazikti. Sanırım o olmasaydı bunu sadece ara sıra yapardım fakat bu gruba katıldığımdan beri neredeyse her hafta çöp temizliyorum” diyor.

Grubun çöp toplamak için şimdilerde 2 binden fazla gönüllüsü var. Ve bu gönüllüler bugüne kadar 10 bin kilodan fazla çöp topladı.

VOA tarafından geçilen İki Bin Gönüllü Miami Sahillerini Temizliyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İki Bin Gönüllü Miami Sahillerini Temizliyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İki Bin Gönüllü Miami Sahillerini Temizliyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.