Hamburg Eyalet Başbakanı ve Hükümet üyeleri seçildi

Hamburg Eyalet Başbakanı ve Hükümet üyeleri seçildi

ABONE OL
17:27 - 15/06/2020 17:27
Hamburg Eyalet Başbakanı ve Hükümet üyeleri seçildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Koronavirüsü nedeniyle uzun bir aradan sonra, ilk kez tam kadroyla toplanan Hamburg Eyalet Parlamentosu’nun bu tarihi oturumunda, Eyalet Başbakanı (Senato ve Birinci Belediye Başkanı) ve hükümet üyeleri (senato üyeleri) seçilip, yemin ederek resmen göreve başladılar. Belediye sarayının balo salonunda yapılan genel kurulda, özel hazırlanan paravanlar sayesinde korona mesafe ve koruma kuralları yerine getirildi.

Yapılan oylama, Eyalet Başbakanlığına 123 millet-vekilinin bulunduğu parlamentoda 87 oy olarak Dr. Peter Tschentscher (SPD) seçildi. 87 oy tam SPD- ve koalisyon ortağı Yeşiller ’in sandalye sayısına denk geliyor. 34 milletvekili aleyhte oy kullanırken, 2 oy çekimser çıktı.

Bakanlar da seçildi

Ardından eyalet bakanları atandı ve Hamburg Eyalet Parlamentosu tarafından oylanarak, onay aldılar. Daha sonra yeni seçilen bakanlar, yemin ederek resmen görevlerine başladılar. Önümüzdeki beş yıllık yasama dönemi içinde Hamburg’u yönetecek eyalet hükümeti şu isimlerden oluştu:

Katharina Fegebank  (Yeşiller – İkinci Belediye Başkanı ve Bilim, Araştırma, Eşitlik ve İlçe İşleri Bakanı), Dr. Dorothee Stapelfeldt (SPD – Şehir Geliştirme ve Konut Bakanlığı), Ties Rabe (SPD – Okul ve Meslek Eğitimi Bakanı), Jens Kerstan (Yeşiller – Çevre, İklim, Enerji ve Tarım Bakanı), Dr. Melanie Leonhard (SPD – Çalışma, Sağlık, Sosyal İşler, Aile ve Uyum Bakanı), Andy Grote (SPD – İçişleri ve Spor Bakanı), Dr. Carsten Brosda (SPD – Kültür ve Medya Bakanı), Michael Westhagemann (Bağımsız – Ekonomi ve Inovasyon Bakanı), Anna Gallina (Yeşiller – Adalet ve Tüketicileri Koruma Bakanı) ve Dr. Anjes Tjarks (Yeşiller – Ulaştırma ve Mobilite Değişim Bakanı).

Okul tatilinde de çocuklara ve gençlere eğitim ve boş vakti değerlendirme imkânı

Koronavirüsünün yayılmasını önleme tedbirleri kap-samında okul ve yuvaların uzun süre kapalı kalma-sının, dernek faaliyetlerinin büyük ölçüde durdurulmasının ve akranlarıyla bir araya gelip, buluşmalarının mümkün olmamasının özellikle çocukların ve gençlerin çok eğitimini etkilediğinden hare-ket ederek, koalisyon ortakları parlamentoya bir ön-erge sundu. Önerge önümüzdeki yaz tatilinde etkilendiğinden çocuklar ve gençler için eğitim ve boş vakti değerlendirme etkinliklerinin desteklenmesini öngörüyor. Yapılacak çalışmalar için 2 mil-yon Euro bütçe ayrıldı.

Federal Konjonktür Programı: Hamburg’un talepleri dikkate alındı

Federal Hükümet koalisyonu koronavirüsü krizini aşmak için 130 milyar avroluk konjonktür programı konusunda uzlaşma sağladı. Yapılan uzlaşmada Hamburg tarafından getirilen öneriler ve taleplerin de dikkate alınarak programa işlendiği belirtildi. Bu taleplerden bazılarının mesela acil yardım deste-ğinin devam etmesi veya konaklama masraflarında indirime gidilmesi olduğuna işaret edildi. Parlamentoya sunulan önergeyle senatodan, Federal Konjonktür Programına paralel olarak Hamburg’un da tamamlayıcı bir eyalet konjonktür paketi hazırlaması talep edildi.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.