Berlin Türk Müziği Topluluğu Bahar konseri şahane geçti

Berlin Türk Müziği Topluluğu Bahar konseri şahane geçti

ABONE OL
21:47 - 25/04/2024 21:47
Berlin Türk Müziği Topluluğu Bahar konseri şahane geçti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

2019 yılında kurulan ve Klâsik Türk Müziği’nden Türk Sanat Müziği’ne, Anadolu’nun en büyük zenginliği sayılan ve duygularımıza en derininden hitap eden Türk Halk Müziği’nden Arabesk Müziğe kadar, Türk Müziği’nin geniş yelpazesinden her türlü eseri sunmak için yola çıkan ‘Berlin Türk Müziği Topluluğu’ uzunca bir süre korona nedeniyle çalışmalarına ara vermiş ancak geçtiğimiz yıl 17 Mayıs’ta ilk konserini Kahramanmaraş merkezli depremde mağdur olanlar yararına, ‘Sesimiz Sesiniz Olsun!’ başlıklı bir dayanışma konseri düzenlemişti.

 


Başkanlığını Gülhan Bilget, başkan yardımcılığını Serap Mamati ve Sanat Yönetmenliğini kanun sanatçısı Ege Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Halil Altınköprü’nün yaptığı Berlin Türk Müziği Topluluğu 13 Nisan 2024 Cumartesi akşamı, ATZE Müsikal Tiyatrosu’nda ‘Bahar Konseri’ başlıklı ikinci konserini gerçekleştirdi.

Bir yıldır çalışmalarını aralıksız sürdüren ekibin solistleri Gülhan Bilget (Söyleme bilmesinler ve Yalnız kalan ruhumun acısı çok derindir), Ayşe Saral (Bir gönül hikayesi ve Mevsimler yas tutmuş), Mine Özek (Dilimi bağlasalar ve Duydum ki unutmuşsun gözlerimin rengini, Şeniz Abacı (Sevemedim Karagözlüm), Serap Mamati (Akşam oldu hüzünlendim ben yine ve Veda busesi), Bülent Burma (Gecenin matemini ve Gece kirpikli kadın), Ersin Özoğul (Menekşe gözler ve Artık yeşerecek bir dalım yok) konserde; Hüzzam, Uşşak ve Muhayyer Makamı’nın en güzel eserlerini seslendirdiler.

Tamer Erdem, Metehan Yalçın ve Hakan Dincay konsere korist olarak katılan diğer sanatçılar olurken; ‘Gece kirpikli kadın’ adlı şarkıya burada bir not düşmek isterim. Bu eser Sanat Güneşi’miz rahmetli Zeki Müren’in besteleyip okuyamadığı tek eserdir.


Sunumunu Mahmut Karagenç’in üstlendiği konsere, koronun Sanat Yönetmeni Ege Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Halil Altınköprü (kanun), Ege Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Seher Erkan (çello), Aydın Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Nurdan Gürtunca (keman), koronun hocası Mustafa İçme (keman), Erbay Özbek (ud), Ergün Köşker (gitar) ve ritim sazlarıyla Ahmet Ertekin (darbuka), Hasan Sarıkaya (bendir) ve Oktay (tef) eşlik ettiler.

Haber ve Fotoğraflar: Hüseyin İşlek

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.